«Εχω καρκίνο πάω για ευθανασία στην Ελβετία», λέει ο δημοσιογράφος Aλέξανδρος Βέλιος

O δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος, γνωστός και από την τηλεπαρουσίαση πολιτικών εκπομπών, πολυγραφότατος μεταφραστής και επιμελητής εκδόσεων αποκάλυψε ότι έχει καρκίνο.
«Εχω καρκίνο και πεθαίνω σε δύο μήνες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βέλιος εξηγώντας ότι διεγνώσθη τον περασμένο Σεπτέμβριο με τη νόσο και ξεκίνησε χημειοθεραπεία και υπογραμμίζοντας πως αυτή τη στιγμή δεν υποβάλλεται σε κάποια θεραπεία.
«Αυτή τη στιγμή δεν κάνω ούτε χημειοθεραπεία. Είμαι αφημένος στις αντοχές τους οργανισμού μου», τόνισε ο Αλέξανδρος Βέλιος και ανέφερε πως οι γιατροί του δίνουν τρεις με έξι μήνες ζωής.
Ωστόσο, αυτό που σόκαρε ήταν η αποκάλυψη του δημοσιογράφου για την πρόθεσή του να πάει στην Ελβετία προκειμένου να υποβληθεί σε ευθανασία για να έχει ένα αξιοπρεπές τέλος. Συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι έχει κάνει αίτηση για να πάει σε ειδικό κέντρο που γίνεται ευθανασία στο εξωτερικό.

«Έχω κάνει ήδη τα χαρτιά μου σε ένα ίδρυμα στη Ζυρίχη που είναι το μοναδικό που δέχεται ξένους», υποστήριξε.
O Αλέξανδρος Βέλιος έχει γράψει, μάλιστα, και βιβλίο που μιλάει για την προσωπική του άνιση μάχη, που πλησιάζει στο τέλος της (Εγώ κι ο θάνατός μου- Το δικαίωμα στην ευθανασία).

(iefimerida.gr)