Ε.Α.Σ.: Άνοιξαν οι πόρτες των Συνεταιριστικών Ελαιοτριβείων στα Xαβδάτα και στο Bαθύ Iθάκης

O Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης ενημερώνει ότι τα δύο Συνεταιριστικά Ελαιοτριβεία ιδιοκτησίας του, στα ΧΑΥΔΑΤΑ ΠΑΛΛΙΚΗΣ και στο ΒΑΘΥ ΙΘΑΚΗΣ, ξεκίνησαν και υποδέχονται τους ντόπιους Ελαιοπαραγωγούς για την ελαιοκομική περίοδο 2016-2017.

Η καθυστέρηση έναρξης των Συνεταιριστικών Ελαιοτριβείων οφείλεται κυρίως στο απαγορευτικό που υπήρχε, έως τέλος Oκτωβρίου, στη συλλογή ελαιοκάρπου εξαιτίας της τελευταίας εφαρμογής του εντομοκτόνου κατά τους δολωματικούς ψεκασμούς από εδάφους.

Στα Συνεταιριστικά Ελαιοτριβεία του Ε.Α.Σ. το εκθλιπτικό δικαίωμα παραμένει σε χαμηλές τιμές και η προσέλευση για να κλειστεί ραντεβού είναι σημαντική τις τελευταίες ημέρες.

O Ε.Α.Σ. με την κίνηση αυτή αποδεικνύει ότι οι ενέργειές του έχουν συνέχεια και στόχο να βοηθήσουν τους Κεφαλλονίτες και Θιακούς Ελαιοπαραγωγούς σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει αξίες τις οποίες ενστερνίζεται όπως, η ποιότητα του ντόπιου ελαιολάδου, η παράδοση, η εμπιστοσύνη, η συνεργασία αλλά και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να προβούν σε έκθλιψη ελαιοκάρπου μπορούν να επικοινωνούν στα κάτωθι τηλέφωνα προκειμένου να κλείσουν ραντεβού:

Συνεταιριστικό Ελαιοτριβείο Χαυδάτων Παλλικής (κ. Γιολάντα Βοργιά τηλ 26710-95129)

Συνεταιριστικό Ελαιοτριβείο Βαθύ Ιθάκης (κ. Σπύρος Δενδρινός τηλ. 26740-33169)

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης