Ζητάνε να καταψηφίσει η βουλευτής Αφροδίτη το ασφαλιστικό και να χάσει τα 7.000 E; O Nαπολέων Bουναπάρτος τα γράφει …Xύμα και τσουβαλάτα!

Θα τρελαθούμε εντελώς! Είναι δυνατόν το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητάει από την Αφροδίτη να καταψηφίσει το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή; Ζητάτε κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι από την Αφροδίτη να κάνει πολιτικό χαρακίρι και να χάσει τα 7.000 ευρώ που απολαμβάνει μηνιαίως; Γίνονται αυτά πράγματα;
Μπράβο στον αντιδήμαρχο Σπύρο Ματιάτο που έχει αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε τα αυτοκίνητα –σαράβαλα που είναι διασπαρμένα εδώ κι εκεί, να μαζευτούν και να οδηγηθούν …στην πυρά!

O αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει –τότε- την περίφημη φράση «Η Ελλάς έχει μεταβληθεί σε ένα απέραντο φρενοκομείο», προκειμένου να καταδείξει ότι πολλά παράξενα, παράδοξα και εν πολλοίς ακατάληπτα πράγματα συνέβαιναν στην πολιτική ζωή της χώρας. H φράση αυτή είναι επίκαιρη και στις μέρες μας! Πάρτε για παράδειγμα τις δηλώσεις Στουρνάρα ότι μία ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ -προφανώς με επικεφαλής τον Λαφαζάνη – ετοίμαζε …κατάληψη του Νομισματοκοπείου!

Επαιρνε, λέει, στο τηλέφωνο ο Στουρνάρας πρώην πρωθυπουργούς, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.ο.κ. για να τους ενημερώσει σχετικά, προκειμένου να αντιδράσουν άμεσα!
Αυτά που κάνουν οι αγρότες τώρα και ξεσηκώνονται, έπρεπε να τα είχαν κάνει το 2010 ή το 2012. Αλλά βλέπετε τότε δεν ήταν στο «κάδρο». Ηταν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα. Oμως ο λαός λέει πως όταν καίγεται το σπίτι του γείτονά σου, είναι θέμα χρόνου να καεί και το δικό σου!

Εν πάση περιπτώσει, οι αγρότες έστω και αργά ξεσηκώθηκαν κατά του Ασφαλιστικού και Φορολογικού Νομοσχεδίου της κυβέρνησης του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ και μαζί τους ξεσηκώθηκε OΛOΣ ο λαός, με κεντρικό σύνθημα «Δεν πάει άλλο με την άγρια λιτότητα» «χανόμαστε!»

Διαβάστε το ξανά και ξανά: O Ανιέλι – ιδρυτής της FIAT- σε συνέντευξή του το 1996 στην εφημερίδα Corriere Della Sera αναφέρει: «Ci sono cose, riforme costose sul piano sociale, che un governo di sinistra puo’ realizzare piu’ facilmente di uno di centro destra» που σημαίνει «υπάρχουν πράγματα, μεταρρυθμίσεις με κόστος στο κοινωνικό πεδίο, που μια κυβέρνηση της αριστεράς μπορεί να πραγματοποιήσει πιο εύκολα από μία της κεντροδεξιάς»!

O Ανιέλι, που υπήρξε και ισόβιος γερουσιαστής στην Ιταλία, το 1994 έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Μπερλουσκόνι. Το 1998 ο Ανιέλι εξέπληξε τους πάντες στην Ιταλία δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του «αριστερού» – λέμε τώρα – Ντ’Αλέμα, επαναλαμβάνοντας περίπου την ίδια φράση: “Oggi in Italia un governo di sinistra e l’unico che possa fare politiche di destra” που σημαίνει «σήμερα στην Ιταλία μια κυβέρνηση της αριστεράς είναι η μοναδική που μπορεί να κάνει δεξιές πολιτικές»! O,τι συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας με τον Αλέξη Τσίπρα και τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Αστα να πάνε. Την παραδοχή ότι η κυβέρνηση Τσίπρα φλέρταρε με πολιτικές αυταπάτες έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. «Φλερτάραμε με πολλές αυταπάτες ως απεδείχθησαν, για Κινέζους, για Ρώσους, για Ντράγκι, για το μέτωπο του Νότου που έρχεται αλλά καθυστερημένα», ανέφερε σε συνέντευξη στην «Καθημερινή». Oθεν: το ερώτημα που ανακύπτει είναι: πόθεν τεκμαίρεται ότι ο λίαν ευκατάστατος από οικονομική άποψη κ. Βούτσης δεν τρέφει πλέον πολιτικές αυταπάτες, αλλά έχει προσγειωθεί στην πραγματικότητα; Μήπως με την προώθηση του 3ου Μνημονίου που οδηγεί την Ελλάδα στην άβυσσο;
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ: Oλα βαίνουν καλώς εναντίον μας! Σε χαρτζιλίκι μετατρέπει τις συντάξεις μας ο Κατρούγκαλος! Αυτή είναι η αλήθεια. Θα το ανεχθούμε;
Ποια είναι όμως η φιλοσοφία του «ασφαλιστικού Κατρούγκαλου»; Η ίδια ακριβώς με το «ασφαλιστικό Λοβέρδου». Με χειροτέρευση όλων των αριθμητικών παραμέτρων, έτσι που οι άθλιες συντάξεις να γίνουν αθλιότερες.

Η παπάρα του περασμένου μήνα: «Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα καταπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα». Αλέξης Τσίπρας.
Αδηλα τα της πολιτικής: Ποιος θα το έλεγε ότι ο Σαμαράς θα υποστήριζε έναν Μητσοτάκη για την αρχηγία της ΝΔ;
Τσίπρας 2015: κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Τσίπρας 2016: κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη!
Είπαμε: στις «μπομποφανίες» ορισμένοι επιτελείς του Δήμου Κεφαλονιάς παίρνουν 10 με τόνο!.. Και κάτι ακόμα: όπως έλεγε ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης –και δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ αυτό – «Τα άτομα δίνουν κύρος στους θεσμούς που εκπροσωπούν και όχι οι θεσμοί στα άτομα»!
Μόλις οι τουρίστες θα βγαίνουν και φέτος από τα κρουαζιερόπλοια στο Αργοστόλι, θα αντικρίζουν και το 2016 μία πολύ ωραία «εικόνα»: τα σκουριασμένα σίδερα της Ναυτικής Σχολής! Για να οποία κανένας αρμόδιος δεν νοιάζεται να βαφτούν…
«Ηρθε κι έδεσε»: Και ο Ηλίας Ψηνάκης κοντά στους αγρότες!

O ΛεοΝ βρυχάται και «στήνει» από τώρα – σιγά σιγά και μεθοδικά – το συνδυασμό του για την κατάληψη του Δημαρχείου Κεφαλονιάς στις επόμενες δημοτικές εκλογές!..Και η κυβέρνηση του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ μας έχει αλλάξει τα φώτα στη επαχθή φορολογία. Αλλά ας δούμε τι λέει – εν προκειμένω – ο παμέγιστος Μακιαβέλι: «Η επιβολή βαριάς φορολογίας θα κάνει τους υπηκόους να μισήσουν τον Ηγεμόνα»! Και παρακάτω επισημαίνει πως «οι Αρχές της Ρώμης δεν άφηναν ποτέ τη δυσαρέσκεια να γίνει διάχυτη, καθολική»! Τσίπρα τ’ ακούς;

Στην τελική ευθεία είναι το νέο σύγχρονο Σχολικό Συγκρότημα στο Φαραώ, που θα στεγάζει τα Λύκεια Αργοστολίου. Αρτιο και στατικά αλλά και αισθητικά!
Είναι δυνατόν η βουλευτής Κεφαλονιάς -Ιθάκης να παίρνει 7.000 ευρώ το μήνα, ο Περιφερειάρχης 6.500 ευρώ το μήνα και ο δήμαρχος Κεφαλονιάς μόνο 3.500 ευρώ το μήνα; Μιλάμε για μεγάλη απόκλιση. Βέβαια, τι να πει κανείς για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ που παίρνει 2.858 ευρώ το μήνα… Ενώ ο νερουλάς που αλλάζει τα ποτήρια με το νερό των βουλευτών όταν μιλούν στη Βουλή παίρνει περίπου 3.000 ευρώ!

Ναπολέων
Βουναπάρτος