Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης για το αύριο

Οι εκλογές της 12ης Νοεμβρίου δεν αποτελούν εσωτερική υπόθεση της προοδευτικής Παράταξης. Η αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξής αποτελεί σήμερα πολιτική αναγκαιότητα και συνδέεται με την ανασυγκρότηση του τόπου. Κάθε φορά που η Δημοκρατική Παράταξη είχε πρόβλημα, είχε πρόβλημα και η χώρα.

Βάζουμε τον πήχη ψηλά. Οι επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι αναμέτρηση για τρεις. Οι πολιτικοί συσχετισμοί θα αλλάξουν. Δεν θα γίνουμε δεκανίκι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ.

Η παράταξή μας γίνεται και πάλι Πρωταγωνιστής στις πολιτικές εξελίξεις. Για να οδηγήσει τη χώρα μας στην έξοδο από την κρίση και να φέρει καλύτερες ημέρες για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Για να τελειώνουμε με το νέο διχασμό του λαού μας, να τελειώνουμε με το λαϊκισμό, την υποκρισία, τη διγλωσσία, την ανικανότητα. Για να επιβάλλει την Εθνική Συνεννόηση με τη διαμόρφωση Εθνικής Γραμμής εξόδου από την κρίση.

Με μια αξιόπιστη προοδευτική διακυβέρνηση, με το Σχέδιο Ελλάδα, που δίνει βάρος στην Περιφέρεια, στην παραγωγή και στην καινοτομία, μπορούμε να πετύχουμε ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Στόχος μας, που πρέπει να γίνει εθνικός στόχος: να δημιουργήσουμε δουλειές, συνθήκες, προϋποθέσεις, διαδρομές για να μείνουν τα παιδιά στον τόπο τους και να γυρίσουν όλα αυτά που ξενιτεύτηκαν και αναζήτησαν την προκοπή εκτός Ελλάδας.

Για να τα πετύχουμε όλα αυτά, χρειαζόμαστε το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, που θα ενώσει το χώρο και θα συνθέσει τις διαφορές.

Γι αυτό και οι εκλογές της 12ης Νοεμβρίου, αφορούν όλους τους προοδευτικούς πολίτες τους οποίους καλούμε σε συστράτευση. Ζητάμε να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, ζητάμε να κερδίσουμε μαζί το στοίχημα της συμμετοχής.

Οι προοδευτικοί πολίτες προσβλέπουν ξανά σε εμάς. Ξέρουν ότι όσο ψεύτικη είναι η αριστερά του κ. Τσίπρα, τόσο αληθινή είναι η δεξιά του κ. Μητσοτάκη.

Τολμάμε και κάνουμε και πάλι μεγάλη την Κεντροαριστερά. Τολμάμε για την παράταξη, τολμάμε για τη χώρα. Με βαθιά πίστη στις αξίες της Αλλαγής. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αποτύπωμα της ιστορικής μας διαδρομής είναι θετικό και πρέπει επιτέλους να νιώσουμε υπερήφανοι για την προσφορά μας σε αυτό τον τόπο, να στηρίξουμε τους ανθρώπους μας, τις επιλογές μας, τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ακόμη και μέσα στην κρίση τόλμησε το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη να κάνουν. Οφείλουμε να αφήσουμε οριστικά στο παρελθόν ό,τι μας πλήγωσε όλα αυτά που έδιωξαν κόσμο από κοντά μας, που απογοήτευσαν κόσμο.

Έχουμε τα χέρια απλωμένα για όσους απομακρύνθηκαν. Για όσους πικράθηκαν, για όσους διαψεύστηκαν. Για όσους μοχθούν καθημερινά, αγανακτούν καθημερινά και αναζητούν πραγματική διέξοδο και αληθινή ελπίδα. Δεν αφορά το κάλεσμά μας όσους έτρεξαν να βρουν στασίδι εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ας συνεχίσουν να είναι τα βαρίδια σε μια μισοβυθισμένη κυβέρνηση. Δεν έχουν καμιά θέση στο χώρο μας.

Ανοίγουμε νέους δρόμους.

Η νέα Αλλαγή ξεκίνησε, ο κύβος ερρίφθη και πλέον η σκυτάλη είναι στα χέρια των προοδευτικών πολιτών.

Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, ζητώ καθαρή εντολή για να προχωρήσουμε μαζί.

Ζητώ εντολή ανατροπής του ζοφερού πολιτικού σκηνικού που βαλτώνει μέσα στον διπλό συντηρητισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

Εγγυώμαι ότι ενωμένοι θα φτάσουμε στη νίκη, στην πραγματική ελπίδα.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα. Φώφη Γεννηματά