Ζώντας με τις γοργόνες- Πλωτές κατοικίες για κροίσους με την σφραγίδα του σεΐχη του Ντουμπάι

Η εξτραβαγκάντσα είναι τρόπος ζωής για τον σεΐχη του Ντουμπάι Mohammed Bin Rashid Al Maktoum. Με το που πήρε ανάσα οικονομικά μετά το φιάσκο των 00s, άρχισε να υφαίνει νέες καινοτομίες για να ελκύσει και να καλομάθει τους έχοντες και κατέχοντες του πλανήτη.

Το μεγαλούργημά του, ο Κόσμος, ένα τεχνητό νησί που η κρίση το βρήκε ημιτελές και κάποτε το κατάπινε η θάλασσα, πήρε νέα ζωή και έγινε… η Καρδιά της Ευρώπης. Ένας προορισμός υπερπλουσίων με ξενοδοχεία, παροχές και βέβαια βίλες. Καθόλου περίεργο που ο Ρίτσαρντ Μπράνσον αγόρασε τη Βρετανία, ένα από τα έξι τεχνητά νησιά.

Η νέα έμπνευση έχει το όνομα The Floating Seahorse, Πλωτός Ιππόκαμπος δηλαδή και είναι πραγματικά μια για τους enfant gâté του πλανήτη. Πλωτές κατοικίες, που κόβουν την ανάσα, προϊόν 5.000 ωρών έρευνας και 13.000 ωρών σχεδιαστικού μόχθου, κατά δήλωση της εταιρίας σχεδιασμού Kleindienst Group.

Δεν πρόκειται για σκέτα σχέδια. Με το που πωλήθηκε η πρώτη πιλοτική κατοικία, «έφυγαν» άλλες 60 μέσα στο 2015 και όπως είναι λογικό, η εταιρία δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια…

Και πως να μην μοσχοπουλήσουν αυτές οι εξωπραγματικές καμπάνες; Με το αιώνιο καλοκαίρι του Ντουμπάι, οι υπερπολυτελείς βίλες, θα διαθέτουν υποβρύχιο υπνοδωμάτιο 25 τετραγωνικών! Και γύρω του ένα κοραλλένιο κήπο 50 τετραγωνικών!

Πλωτό sun bed και ντεκ παρατήρησης θα προσφέρουν στους τυχερούς τη δυνατότητα να ηρεμήσουν με τις ώρες και να νανουρίζονται σε απόσταση… ησυχίας από την ακτή στην οποία θα έχουν πρόσβαση είτε με ταχύπλοο είτε με… υδροπλάνο.

Ωραίος τρόπος να παρατηρήσεις του ιππόκαμπους που βρίθουν στον Περσικό Κόλπο, δεν συμφωνείτε;

(thebest.gr)