Ηταν μιά μαγική βραδιά, «στου Φεγγαριού την αγκαλιά»!

«Στου φεγγαριού την αγκαλιά» βρέθηκε το βράδι του Σαββάτου ο κόσμος της Κεφαλονιάς, ο οποίος παρακολούθησε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου τη συναυλία του καθηγητή Πανεπιστημίου, συνθέτη και σολίστα του μπουζουκιού Θανάση Πολυκανδριώτη.

Η βραδιά ήταν πραγματικά μαγευτική και το Θέατρο γέμισε από τις νότες του Πολυκανδριώτη, που συνέθεσαν τις πολύ μεγάλες επιτυχίες του: «Στου φεγγαριού την αγκαλιά», «Ζηλεύω τα πουλιά», «Παράπονό μου», «Τα πήρες όλα κι’ έφυγες» κ.ά.

Το κοινό καταχειροκρότησε το μεγάλο μουσικοσυνθέτη και τη Λαϊκή Ορχήστρα του, καθώς και τις δύο τραγουδίστριες, τη Χριστίνα Μιχαλάκη και την Κεφαλονίτισσα Μελίσσα Μαρκαντωνάτου, η οποία ήτανε η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς.

Μιλώντας προς τον κόσμο ο συνθέτης του Ζεϊμπέκικου της Ολυμπιάδας, αναφέρθηκε σύντομα στη πορεία του στο μουσικό στερέωμα, στη δουλειά του (τόνισε ότι είχε συμμετοχή στη σύνθεση του Μάνου Λοϊζου «Το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας») και ανέφερε οτι είναι φίλος με τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση από τα παλιά και με τον επιχειρηματία Σίμο Μαρκαντωνάτο. Ακόμη αναφέρθηκε με καλά λόγια για τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Κεκάτο και τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ Αγγελο Κωνσταντάκη.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος τον τίμησε με αναμνηστική πλακέτα, προσθέτοντας ότι θα τον αναγορεύσει επίτιμο πρόεδρο του ΤΗΜΟ Ληξουρίου, ενώ ο συνθέτης αποκάλυψε ότι η καταγωγή του είναι από τα Διλινάτα. Επίσης τόνισε ότι ετοιμάζει δύο μεγάλες συναυλίες για το καλοκαίρι στην Κεφαλονιά, μία στη Φτέρη του Αγκώνα και άλλη μία στο Αργοστόλι.

Τέλος, κλείνοντας τη συναυλία προέτρεψε τον κόσμο να τραγουδήσει μαζί του τη «Συννεφιασμένη Κυριακή», του αείμνηστου Τσιτσάνη. «Χωρίς εσάς, είπε, αυτό που έγινε απόψε δεν θα γινότανε».