Η Άγκυρα ετοιμάζεται να δημιουργήσει έξω από την Αδριανούπολη καταυλισμό-μαμούθ με 20.000 μετανάστες

Ο φραγμός που έχουν δημιουργήσει στα σύνορα ο Ελληνικός Στρατός και η Αστυνομία προκαλεί «ασφυξία» στην τουρκική πλευρά και την Αδριανούπολη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, που επιβεβαίωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, η Άγκυρα σχεδιάζει να στήσει καταυλισμό στην περιοχή, για να φιλοξενήσει περίπου 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Την ώρα που η κατάσταση στα σύνορα παραμένει έκρυθμη και μετανάστες έχουν δημιουργήσει ομάδες που κινούνται κατά μήκος του ποταμού, κυρίως προς τα νότια, οι Τούρκοι συνεχίζουν να στέλνουν ανθρώπους με λεωφορεία για να αυξήσουν την πίεση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία σχεδιάζει να στήσει στην Αδριανούποληκαταυλισμό, που θα μπορεί να φιλοξενήσει 10.000 ανθρώπους.

Επίσης, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, γύρω από τα χωριά του Έβρου στην τουρκική πλευρά στήνονται σκηνές με χημικές τουαλέτες κλπ.

Τις πληροφορίες επιβεβαιώσε στον ΘΕΜΑ 104,6 και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

«Προφανώς θέλουν να εκμεταλλευτούν τους ανθρώπους αυτούς ως μοχλό πίεσης» εκτίμησε ο κ. Πέτροβιτς.

Ερωτηθείς για την κατάσταση με την στάθμη των νερών στον Έβρο, ο κ. Πέτροβιτς σημείωσε ότι «το νερό ήταν μόνιμο εμπόδιο των μεταναστών στο παρελθόν αλλά με την πτώση της στάθμης των υδάτων ο Έβρος είναι προσβάσιμος». Εξήγησε, τέλος, ότι «δεν υπάρχουν και στα φράγματα των Βουλγάρων ποσότητες νερού» για να γεμίσει ξανά νερό ο Έβρος και έτσι να δημιουργηθεί ένα φυσικό εμπόδιο για τους παράνομους μετανάστες.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι μετανάστες που αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανοίξει τα σύνορα επιστρέφουν σταδιακά από την Αδριανούπολη στην Κωνσταντινούπολη, ενώ τα μέτρα της ελληνικής πλευράς εξακολουθούν να είναι δρακόντεια.

(fimotro.gr)