Η άγνοια και το …γλύψιμο του βουλευτή Κλέωνα Γρηγοριάδη

Με μεγαλοστομίες περί «αστυνομικής δημοκρατίας» ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρώην ηθοποιός και βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, λίγες ημέρες μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σε μια επίδειξη αφοσίωσης στον επικεφαλής του κόμματος που τον εξέλεξε βουλευτή, ο Κλέων Γρηγοριάδης έφτασε στο σημείο να συγκρίνει τον Γιάνη Βαρουφάκη με τον δολοφονηθέντα βουλευτή της ΕΔΑΓρηγόρη Λαμπράκη. Λόγω άγνοιας, αποκάλεσε μάλιστα τον βουλευτή της ΕΔΑ …Χρήστο Λαμπράκη, από το όνομα του ιδρυτή του ΔΟΛ, δύο φορές.

«Φερθήκατε χειρότερα στον Βαρουφάκη απ’ ότι το παρακράτος της Δεξιάς στον Χρήστο Λαμπράκη» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση σχετικά με τα όσα έγιναν ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την απαγόρευση της πορείας των επτά μελών του κόμματός του προς την Αμερικάνικη πρεσβεία.

«Περάσατε όλα τα όρια της Δημοκρατικής νομιμοποίησης. Που στοχοποιήσατε και τελικά χτυπήσατε κοινοβουλευτικές δυνάμεις. Αυτό δεν τόλμησε να το κάνει το παρακράτος της Δεξιάς όταν ο τεράστιος γιατρός και βουλευτής ο αείμνηστος Χρήστος Λαμπράκης, περπάτησε την ιστορική διαδρομή του Μαραθώνα, στην πορεία Ειρήνης, και τότε σας θυμίζω είχε απαγορευτεί η πορεία, ο βουλευτής δεν εμποδίστηκε να την πραγματοποιήσει. Εσείς φερθήκατε στον Γιάνη Βαρουφάκη, χειρότερα πιο ανάλγητα και λιγότερο Δημοκρατικά απ’ όσο φέρθηκε το παρακράτος στον Χρήστο Λαμπράκη. Κρατήστε το για την ιστορία» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Κλέων Γρηγοριάδης.

Παρακολουθείστε την ομιλία στη βουλή:

Το λάθος του Κλέωνα Γρηγοριάδη σχολιάστηκε αρνητικά στα social media:

(iefimerida.gr)