Η άποψή μου για τον επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών «Κεφαλονιά νησί για όλους»

Την απόψή του για τον επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών «Κεφαλονιά Νησί για όλους» καταθέτει ο Ρωσσέτος Λούζης:

Τον τελευταίο καιρό έχουν φουντώσει οι συζητήσεις για τον «επικεφαλής», υποψήφιο Δήμαρχο, της «Κίνησης Πολιτών-Κεφαλονιά Νησί για όλους».

Πολλοί με ρωτούν εάν θα είμαι εγώ αυτός και άλλοι …προεξοφλούν ότι θα είμαι εγώ αυτός, που θα τεθεί επί κεφαλής της Κίνησης στις επόμενες Δημοτικές εκλογές.

Κρίνω λοιπόν ότι πρέπει να ξεκαθαρίσω την θέση μου τώρα, όσο είναι νωρίς.

Εγώ συμμετέχω στην κίνηση αυτή από την αρχή και η διαχρονική θέση μου ήταν και είναι ότι μόνο μια καλά οργανωμένη κίνηση προοδευτικών -δημοκρατών πολιτών μπορεί να καταφέρει να αλλάξει τα πράγματα στον τόπο μας και ότι μέσα από την δουλειά της προσπάθειας αυτής θα αναδειχτεί και ο ηγέτης της, αφού έτσι προϋποθέτει ο νόμος και κάποιος πρέπει να τεθεί «επί κεφαλής».

Με εκφράζουν απόλυτα και με δεσμεύουν οι διακηρυγμένες Αρχές της, αλλά και το καταστατικό της, που προβλέπουν ότι ο επί κεφαλής θα αναδειχτεί, στον κατάλληλο χρόνο από την Ολομέλεια της Κίνησης.

Όσο για την προσωπική μου θέση και επιθυμία είναι η εξής:

«Επί κεφαλής» της Κίνησής μας πρέπει να μπει μία ή ένας νέα/ος συμπολίτης μας, που η Ολομέλεια θα κρίνει ότι έχει τα απαραίτητα προσόντα να ηγηθεί της Παράταξης, όταν η Κίνηση δημιουργήσει την Δημοτική Παράταξη της, που πλαισιωμένη/ος από νέους συμπολίτες μας, εργαζόμενους, επιχειρηματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, επιστήμονες, κ.ά., αλλά και στηριζόμενη/ος σε μεγαλύτερους στην ηλικία, με μεγάλη εμπειρία, ίσως και γνώση σε μερικά θέματα, συμπολίτες μας, που θα μπουν στην ενεργή τοπική πολιτική σκηνή.

Εγώ προσωπικά θα είμαι ενεργά κοντά της/ου και θα παλέψω για να πετύχει η Παράταξή μας στους στόχους της για το καλό του τόπου μας και των κατοίκων του, με όλες μου τις δυνάμεις και τις γνώσεις.

20.9.2018

ΡΩΣΣΕΤΟΣ ΛΟΥΖΗΣ