Η ένοχη σιωπή της πολιτικής ηγεσίας μέσα στην έκρηξη της πανδημίας

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού έχει ξεφύγει στην Κεφαλονιά σε ασύλληπτα επίπεδα (όπως άλλωστε σε όλη την Ελλάδα) και η τοπική πολιτική ηγεσία περί άλλων τυρβάζει.

Ο βουλευτής Καππάτος μόνο μέλημα έχει την επαναφορά μετά από δεκαετίες (έξι τουλάχιστον!!!) της ξεχασμένης πολιτικής του …«κατόπιν ενεργειών μου»!!!

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Μιχαλάτος δημαρχεύει με τη λογική ενός Δήμου στο επιχειρείν, στήνοντας έναν αντίστοιχο μηχανισμό υποτακτικών «υπαλλήλων» και επί των καθηκόντων του ανίκανο να αντιμετωπίσει τα στοιχειώδη (π.χ. συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων)!!!

Η περιφερειάρχης Κράτσα …στην κοσμάρα της, ζει το όνειρο της εξουσίας, υπηρετώντας πιστά και υπάκουα, όχι τα συμφέροντα των Επτανησίων πολιτών, αλλά αυτά της Κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας!!!

354 κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Κεφαλονιά επισήμως την τελευταία εβδομάδα (από 28/12 έως 3/1) και ΟΥΔΕΙΣ δεν μπήκε στον κόπο να κάνει μια ανακοίνωση, μια ενημέρωση! Το υγειονομικό σύστημα παραπαίει και η τριπλέτα της συμφοράς ζει σε άλλο πλανήτη! Στον πλανήτη της σιωπής!

Τα πολυδιαφημισμένα κίνητρα της ντροπής με τα 500άρικα-ξεφτίλα που είχε ανακοινώσει ο Θεόφιλος υπό τα χειροκροτήματα του Καππάτου αποδείχθηκαν ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ δίχως ίχνος ντροπής!!! Και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Οκτωβρίου για την Υγεία, 2½ μήνες τώρα βρίσκεται καταχωνιασμένο από τον Θεόφιλο υπό την προστασία Καππάτου-Κράτσα!!!

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στέκεται χάρη στο φιλότιμο και την ευσυνειδησία των γιατρών και του υπόλοιπου υγειονομικού προσωπικού!!!

Ούτε μια πινελιά δεν έχει πέσει οκτώ χρόνια τώρα από τους σεισμούς του 2014 στο Νοσοκομείο και η ΜΕΘ Δωρεά Βεργωτή βρίσκεται μεταξύ Πάτρας και αποθηκών του εδώ Νοσοκομείου!!!

Στην χειρότερη στιγμή της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας η Κεφαλονιά βρίσκεται με την μακράν χειρότερη πολιτική ηγεσία να διαχειρίζεται τα τοπικά θέματα!!!

Οι αθεόφοβοι δεν βρήκαν ΜΙΑ ΛΕΞΗ να πουν, έστω τυπική, με αφορμή τον ερχομό του 2022 ασφαλώς γιατί την Πρωτοχρονιά του νέου χρόνου καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ 71 κρουσμάτων!!! Γι’αυτό ίσως ΕΝΟΧΙΚΑ ο Θεόφιλος βρήκε να πει τις τυπικές έστω ευχές για το νέο έτος με αφορμή …την πτώση της μπασκέτας στο γήπεδο Αργοστολίου!!!

Υστερόγραφο: Για την ιστορία τα 354 κρούσματα καταγράφηκαν: 32 στις 28/12, 45 στις 29/12, 52 στις 30/12, 57 τις 31/12, 71 την πρωτοχρονιά, 27 στις 2/1 και 70 στις 3/1 . Να σημειώσουμε ότι όλο το Νοέμβριο είχαμε 287 κρούσματα, με τον Αύγουστο να ακολουθεί με 250, ενώ τις 27 πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη είχαμε συνολικά σχεδόν τα μισά με 188 κρούσματα!!!

Να περιμένουν άραγε οι Κεφαλονίτες κάποια εξήγηση για όλα αυτά που συμβαίνουν και βασικά:

ΓΙΑΤΙ συνεχίζεται η εγκατάλειψη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας;

ΓΙΑΤΙ δεν έρχονται γιατροί των κρίσιμων ειδικοτήτων στην Κεφαλονιά σε αντίθεση με τα άλλα νησιά;

ΓΙΑΤΙ η έκρηξη των κρουσμάτων στην διαφημιζόμενη ως Govid Free Κεφαλονιά;

ΓΙΑΤΙ δεν υλοποιείται η απόφαση του Δ.Σ. για την Υγεία;

ΓΙΑΤΙ δεν λειτουργεί η ΜΕΘ όπως στην γειτονική Ζάκυνθο;

Τι θα γίνει, επιτέλους, με τα …αδέσποτα γίδια;

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ φεύγουνε, νέοι χρόνοι μπαίνουνε στη ζωή μας, αλλά με τα αδέσποτα γίδια έχουμε …μιά από τα ίδια!

Τελευταίες μέρες του 2021 και αρχές του 2022, τα γίδια κάνανε …γιορτινό ποδαρικό σε Κουρουκλάτα και Φάρσα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανεπιτήρησή τους ξεπέρασε τη Θηνιά κι έφτασε μέχρι και την Έρισο!

Θα μας πείτε, εδώ ο Σαμούρης δεν μπορεί να περιμαζέψει τις …πάπιες στον Κούταβο, τα …ατίθασα γίδια θα τσακώσει;

Και τη νέα χρονιά περιμένετε τα γίδια να μας σπάσουνε τα …κεραμίδια.

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ