Η Ένωση Ξενοδόχων στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης «Vakantiebuers 2018»

Στην διεθνή τουριστική έκθεση Vakantiebuers της Ουτρέχτης είχε συμμετοχή και την φετινή χρονιά η Ενωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Η έκθεση Vakantiebuers έλαβε χώρα από 9 έως τις 14 Ιανουαρίου στην πόλη της Ουτρέχτης και η Ενωση μας φιλοξενήθηκε στο stand της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που βρισκόταν στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση αναφέρει:

Η Ολλανδική αγορά, 3η μεγαλύτερη στα νησιά μας και με περίοδο 6 περίπου μηνών, κινείται αυξητικά σε ποσοστό περίπου 25% σε σχέση με τις προκρατήσεις της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Στις συζητήσεις με Tour Operators που συμμετείχαμε εισπράξαμε την ικανοποίηση τους για την δυναμική που παρουσιάζουν τα Ιόνια Νησιά αλλά και η Κεφαλονιά με την Ιθάκη ειδικότερα, αποτέλεσμα της στρατηγικής που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια. Προς επιβεβαίωση αυτού, μεγάλος Tour Operator που δραστηριοποιείται και στην Ολλανδία, εκδήλωσε το ενδιαφέρον να βοηθήσει οικονομικά για την ανακαίνιση ή και την ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων προς την κατεύθυνση της πολυτέλειας.

Οι καλές σχέσεις και η συνεργασία που έχει αναπτύξει η Ενωση μας με το γραφείο Ε.Ο.Τ. Κάτω Χωρών και την Διευθύντρια κα Ελένη Σκαρβέλη, είχε σαν αποτέλεσμα η Κεφαλονά και η Ιθάκη να είναι τιμώμενη περιοχή στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. Για το λόγο αυτό έγινε εκδήλωση στις 10/1 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου όπου έγινε προβολή τηλεοπτικών σπότ των νησιών μας και παρουσίαση τους από τον κ. Νικουλουδάκη Γιώργο, τουριστικό δημοσιογράφο που φιλοξενήθηκε το καλοκαίρι από την Ένωση μας. Μετά το πέρας της παρουσίασης διοργανώθηκε δεξίωση όπου προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα (κρασί, τυροκομικά προϊόντα, μάντολες) που είχε στείλει η Ένωση μας αλλά και Ελληνικές γεύσεις σε συνεργασία με Ελληνικό εστιατόριο της Ουτρέχτης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόξενος της Ελλάδας στην Χάγη κ. Χρονόπουλος Δημήτρης, ο γ.γ. του Ε.Ο.Τ. κ. Τσέγας Κων/νος, η Δ/ντρια Ε.Ο.Τ. Κάτω Χωρών κ. Σκαρβέλη Ελένη και πλήθος δημοσιογράφων και κόσμου. Την επιμέλεια αλλά και το κόστος μεταφοράς των προιόντων και του catering καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από την Ενωση μας.

Επικεφαλής της αντιπροσωπίας των Ιονίων νήσων ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Σπύρος Γαλιατσάτος και την ευθύνη λειτουργίας του περιπτέρου της ΠΙΝ είχε ο κ. Ιωάννης Λέσσης και τον οποίο ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια του.