Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά στις «Ημέρες Θάλασσας»

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά συμμετέχει για 2η χρονιά στις Ημέρες Θάλασσας που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά με σκοπό να προβάλουμε τα νησιά μας, τις ομορφιές τους, την ιστορία τους την παράδοσή τους και τα ιδιαίτερα εκλεκτά προϊόντα τους.

Η διήμερη γιορτή άνοιξε τις πύλες της χθες στο Πασαλιμάνι, με παρουσιάσεις, μουσική, χορό, happenings, διαγωνισμό μαγειρικής, δώρα, κέφι και πολλές εκπλήξεις στα περίπτερα του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και του Aegean College και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 10 Ιουνίου (07/06- 10/06 ώρες: 10:00- 22:00).

Η Αδελφότητα θα συμμετάσχει με περίπτερο στο οποίο θα βρείτε παραδιασιακά προϊόντα των νησιών μας και θα παρουσιάσει τις παραδοσιακές συνταγές τον χορό και τα τραγούδια των νησιών μας. Την επιμέλεια του περιπτέρου έχει αναλάβει το μέλος Δ.Σ. κ. Νέστωρ Παπαθεοδωράτος με τη συνδρομή των λοιπών μελών του Δ.Σ. και τη συλλογή των προϊόντων από τα νησιά μας ανέλαβε το μέλος Δ.Σ. κ. Στέλλα Βουτσινά (Υπεύθυνη Κεφαλονιάς).

Σας περιμένουμε σήμερα το απόγευμα για το διαγωνισμό γαστρονομίας καθώς και στις 21:00 εως τις 21:30 να παρακολουθήσετε το χορευτικό της Αδελφότητας που θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς καθώς και να σας ταξιδέψουν μουσικά στα νησιά μας χωρωδοί από την χορωδία Κορυδαλλού μεταξύ των οποίων και Κεφαλλονίτες, τους οποίους ευχαριστούμε για την ευγενική τους προσφορά.

Επίσης, σας προσκαλούμε αύριο Σάββατο στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά όπου το χορευτικό μας συμμετέχει στο πρόγραμμα ” παραδοσιακοί Χοροί” με επτανησιακούς χορούς. Το πρόγραμμα αρχίζει στις 21:00!

Και επειδή κάθε επιτυχημένη προσπάθεια είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς, θα θέλαμε ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό του Σταύρο Σπαθή για τη συνεργασία μας, το οποίο με τις συντονισμένες προσπάθειες του κ. Ξενοφώντα Ευαγγελάτου, συνέβαλε στη συλλογή προϊόντων από τους επαγγελματίες- μέλη του! Η συνεργασία μας αυτή εξάλλου για την προβολή των νησιών μας προς το σκοπό προβολής τους αποτελεί έμπρακτη υλοποίηση των όσων συζητήσαμε με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου στη συνάντηση που είχαμε στα γραφεία της Αδελφότητας στις 3 Φεβρουαρίου 2018.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κεφαλονιάς για τη διάθεση έντυπου υλικού!

Ευχαριστούμε τους παραγωγούς γαλακτοκομικών προϊόντων κ.κ.Γαλιατσάτο, Κουλουμπή (Παρίσης), Σταμούλη, Τζωρτζάτο, για την μεγάλη ποικιλία τυριών που μας πρόσφεραν!

Ευχαριστούμε τον Συνεταιρισμό Ρομπόλας Κεφαλονιάς, το οινοποιείο του κ. Χαρτουλιάρη, τον κ. Κονταράκη και το οινοποιείο Ainos Wines (Σάββας Ταβιανάτος) για τα υπέροχα κρασιά που μας πρoσέφεραν!

Ευχαριστούμε τους παραγωγούς κηπευτικών κ. Αμβροσιάτο και το ζεύγος Άγγελο και Ρούλα Νέοφύτου για τα ντόπια κηπευτικά που μας πρόσφεραν!

Ευχαριστούμε το φούρνο «Τρίτη Γενιά» των κ. κ. Χαραλαμπέλλη-Τζουγανάτου για το ψωμί και τα κρεατοπιττάκια που μας πρόσφεραν!

Ευχαριστούμε τον κ Καππάτο («Βοσκοπούλα») και τον κ. Λιναρδάτο για τις μάντολες και τα λοιπά τοπικά γλυκίσματα που μας πρόσφεραν!

Ευχαριστούμε τον φούρνο του κ. Σπαθή για τα προϊόντα που μας πρόσφερε από Ιθάκη, καθώς και για τα προϊόντα τοπικής παραγωγής από Κεφαλονιά!

Ευχαριστούμε τέλος, τη μεταφορική εταιρεία «Λυκούδης», η οποία ανέλαβε να μεταφέρει δωρεάν τις παλέτες με τα προϊόντα στην Αθήνα και συνδράμει πάντα τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου.

Σας περιμένουμε να γιορτάσετε μαζί μας, να γευτείτε τα προϊόντα μας και να σας ταξιδέψουμε στα νησιά μας!

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος

Μαριολένη Νεόφυτου

Η Γενική Γραμματέας

Χρύσα Κοκκόση