Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησιων Πειραιά στηρίζει το Ορφανοτροφείο μας

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, στα πλαίσια των συνεχόμενων δράσεών της για την υποστήριξη Δήμων και Φορέων της Κεφαλονιάς, παρέδωσε χθες στο Ορφανοτροφείο Αργοστολίου «Ο Σωτήρ», μια παλέτα δημητριακών (μπουκίτσες ολικής αλέσεως με πραλίνα φουντουκιού), η οποία μεταφέρθηκε με μέριμνα της μεταφορικής εταιρείας του Δανελάτου και 50 μάσκες πολλαπλών χρήσεων, οι οποίες είναι κατασκευασμένες, σύμφωνα με συγκεκριμένες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τυποποίησης. 

Στην παράδοση παραβρέθηκαν εκ μέρους του Ιδρύματος η Πρόεδρος κ. Βέρα Ζερβού, η Αντιπρόεδρος κ. Αμαλία Μοσχονά και η διευθύντρια κ. Έλενα Κόμη, ενώ από την Αδελφότητα η Πρόεδρος κ. Μαριολένη Νεοφύτου, η Αντιπρόεδρος κ. Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά και ο Ταμίας κ. Ορέστης Καππάτος και το μέλος κ. Νίκος Ζαφειράτος.

Η κ. Ζερβού συγκινημένη από την πρωτοβουλία της Αδελφότητας ευχαρίστησε όλα τα μέλη της για αυτήν την ευγενική χειρονομία και ενημέρωσε για τη λειτουργία του Ορφανοτροφείου.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της Αδελφότητας ξεναγήθηκαν από τις Κυρίες του Ιδρύματος στο Μουσείο, το οποίο φιλοξενεί μέρος του εξοπλισμού (μηχανήματα-αντικείμενα-έπιπλα κ.λπ.) από το αρχικό κτίριο του Ορφανοτροφείου, μία σημαντική ιστορική αναφορά που που χρονεί πάνω από 100 χρόνια λειτουργίας του.

Η αξιέπαινη προσφορά της Αδελφότητας και η ζεστή υποδοχή και φιλοξενία του Ορφανοτροφείου “έκλεισε” με ταρτάρισμα παραδοσιακών γλυκισμάτων, κατά το οποίο κατατέθηκαν νέες προτάσεις συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο «Η», που παραβρέθηκε στην ωραία αυτή δράση της Αδελφότητας, συγχαίρει όλα τα μέλη της και εύχεται καλή δύναμη στο σπουδαίο έργο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ορφανοτροφείου μας.

  • Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά θα συνεχίσει και τις επόμενες μέρες την πολύπλευρη δράση της στην Κεφαλονιά, με προσφορές βοήθειας στους Φορείς και στους πληγέντες συμπατριώτες μας.
Η κ. Β. Ζερβού ξεναγεί την Αδελφότητα στο Μουσείο του Ορφανοτροφείου.
Η κ. Β. Ζερβού παραλαμβάνει τις μάσκες και τα δημητριακά από τον κ. Ορ. Καππάτο
Η Μεταφορική Δανελάτος, δίπλα στις δράσεις προσφοράς της Αδελφότητας
Αριστερά και από δεξιά: Η κ. Αμαλία Μοσχονά, η κ. Έλενα Κόμη, η κ. Βέρα Ζερβού, η κ. Μαριολένη Νεοφύτου, η κ. Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά, ο κ. Ορέστης Καππάτος και ο κ. Ν. Ζαφειράτος