Η Αδελφότητα Πειραιά στην Αργυρούπολη με το χορευτικό Τμήμα και το Τμήμα Μαντολίνου

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά συμμετείχε με το χορευτικό τμήμα και το τμήμα μαντολίνου της στο διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων – φεστιβάλ παραδοσιακλων χορών που διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος “Η Αργυρούπολη” και ο Σύλλογος Πελοποννησίων Ελληνικού- Αργυρούπολης “ο Παπαφλέσσας” στην Αργυρούπολη.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών συμμετείχαν Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, παρασύροντάς μας σε ένα μοναδικό χορευτικό ταξίδι σε όλη τη χώρα. Το χορευτικό της Αδελφότητας, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Διονύση Μπάλλα, χόρεψε διαβαράτικο, μέρμηγκα, ρόιδο και μπάλο με συνοδεία ορχήστρας, και συρτό ερόδησε η ανατολή, με ερμηνεία του τραγουδιού από τους ίδιους τους χορευτές. Επίσης, ερμήνευσαν με μαντολίνα την καντάδα γιαλό γιαλό ενθουσιάζοντας το κοινό.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους Συλλόγους για την όμορφη διοργάνωση του φεστιβάλ, να τους ευχαριστήσουμε για το κάλεσμα και τη συνεργασία και να ευχηθούμε καλή συνέχεια στο έργο τους.

Για το Δ.Σ.

Χρύσα Κοκκόση

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

img_9011 img_9006 img_9008