Η Αδελφότητα Kεφαλλήνων και Iθακησίων Πειραιά βράβευσε τους πρωτοετείς φοιτητές στην πρώτη συνάντηση Nεολαίας

Το Σάββατο, 24 Oκτωβρίου 2015, η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, στο πλαίσιο της πρώτης φθινοπωρινής συνάντησης του τμήματος νεολαίας, καλοσώρισε και βράβευσε τους πρωτοετείς φοιτητές Ιθακήσιους και Κεφαλλονίτες.

O 4ος όροφος του Πολιτιστικού μας κέντρου στον Πειραιά γέμισε νέους, γονείς, συγγενείς, εκπροσώπους συλλόγων, δασκάλους και καθηγητές που ήλθαν για να ευχηθούν στους φοιτητές για το νέο τους ξεκίνημα. Την τιμητική εκδήλωση άνοιξε η υπεύθυνη νεολαίας, Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά, η οποία παρουσίασε και την εκδήλωση της βράβευσης. Ακολούθησε χαιρετισμός από την πρόεδρο της Αδελφότητας, Μαριολένη Νεοφύτου, ενώ μήνυμα και χαιρετισμό απηύθυνε και ο καθηγητής του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κοσμήτορας της σχολής Ναυτιλίας Βιομηχανίας, κ. Ερνέστος Τζαννάτος, ο οποίος απένειμε το α’ τιμητικό δίπλωμα. Την βράβευση συνέχισε ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Νικόλαος Φαραντούρης, ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, εντεταλμένος σε θέματα παιδείας, κ. Νίκος Καλαμακιώτης καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: Νέστορας Παπαθεοδωράτος, Μάκης Αγγελετάκης, Χριστίνα Βλάχου, Δήμητρα Βαλλιανάτου, Χρύσα Κοκκόση, Αφροδίτη Ζαμπέλη και Χριστίνα Βασιλάτου.

Σε θερμό κλίμα, χαράς και ενθουσιασμού, ολοκληρώθηκε η απονομή των τιμητικών διπλωμάτων και ακολούθησε κέρασμα και χορός. Παραδοσιακοί χοροί ήχησαν …μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους!
Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, όσους βοήθησαν για αυτή την εκδήλωση, τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των Λυκείων Κεφαλονιάς και Ιθάκης για την συνεργασία τους και ιδιαίτερα την κα Μάχη Αντύπα, η οποία στηρίζει γραμματειακά την Αδελφότητα.

Ευχόμαστε στους νέους, πρωτοετείς καλή σταδιοδρομία, καλή φοιτητική ζωή

• O Εορτασμός του Αγίου

Με λαμπρό διήμερο εορτασμό τίμησε η Αδελφότητα τον προστάτη των νησιών μας. Σύσσωμο το Δ.Σ. της Αδελφότητας συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις. Πλήθος συμπατριωτών μας κατέκλυσε τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Νίκαια, την παραμονή της εορτής του Αγίου Γερασίμου, όπου τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χωροστατούντος του συμπατριώτη Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Αλέξιου. Μετά τον εσπερινό και την Λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου, ακολούθησε δεξίωση για τους πιστούς στο αρχονταρίκι του ναού, όπου προσφέρθηκε άρτος και τα παραδοσιακά σπερνά που έτοίμασαν οι γυναίκες της Αδελφότητας και του συλλόγου των απανταχού Πυλαρέων.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γερασίμου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά παρουσία πολλών συμπατριωτών μας. Ακολούθησε η προσφορά άρτου από την Αδελφότητα.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν η βουλευτής του νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο πρώην υπουργός Πέτρος Αλιβιζάτος, ο συμπατριώτης μας πρώην δήμαρχος Νίκαιας κ. Μπενετάτος, η πρόεδρος Μαριολένη Νεοφύτου και τα μέλη του ΔΣ της Αδελφότητας Πειραιά, η πρόεδρος Σταθούλα Μουστάκη και τα μέλη των απανταχού Πυλαρεών, ο τ. Νομάρχης Διονύσης Λευκαδίτης, πρόεδροι Κεφαλλονίτικων Συλλόγων Ηλίας Γαλιατσάτος πρόεδρος Συλλόγου Καμιναράδων Γεράσιμος Ζαφειράτος πρόεδρος Συλλόγου Δαμουλιανάδων, Κώστας Βουτσινάς πρόεδρος Συλλόγου Φαρσινών, Γεράσιμος Μαρκαντώνατος πρόεδρος Συλλόγου Κεφαλλήνων Π. Φαλήρου, Πασχάλης Συρίγος πρόεδρος Συλλόγου Μικρών Κυκλαδονήσιων. Επίσης παρέστησαν οι πρώην πρόεδροι της ΑΔΕΛΦOΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ και ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ κ.κ. Νώντας Φαραντάτος και Βαγγέλης Σπαθής καθώς επίσης και τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας Κεφαλλήνων κ. Βαγγέλης Σκλαβουνος και Σταυρούλα Φλωράτου.

O Αγιος να μας προστατεύει και να μας βοηθάει! Και του χρόνου με υγεία!

neolaia_7