«Η αεροπορική σύνδεση Κεφαλονιάς-Φρανκφούρτης είναι πλέον γεγονός»

Από την Ενωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης ανακοινώθηκαν τα εξής:

Η αεροπορική σύνδεση της Κεφαλλονιάς με την Γερμανία και συγκεκριμένα με το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης είναι γεγονός. Στις 12 Σεπτεμβρίου η Ryanair ανακοίνωσε ότι από τις 27 Μαρτίου έως τέλη Οκτωβρίου 2018 και με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις, θα συνδέεται αεροπορικά το νησί μας με το διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης (FRA).

Ήταν ένα αίτημα το μελών μας, αλλά και της κοινωνίας Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, να γίνει προσπάθεια για να προστεθεί και η τεράστια Γερμανική αγορά στην δεξαμενή άντλησης τουριστών προς τα νησιά μας σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρο Γαλιατσάτο είχαν γίνει αρκετές προσπάθειες, προς το σκοπό αυτό, χωρίς μέχρι πριν από λίγο διάστημα αποτέλεσμα.

Στις 23 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Electra Palace (Αθήνα) με την Ryanair εκπροσωπούμενη από τον κ. Neal McMahon (Director of Route Development) και την κ. Dimitra Apatsidou (Deputy Director of Marketing and Sales, Eastern Mediterranean) όπου και θέσαμε το συγκεκριμένο θέμα τεκμηριωμένο με δημοσιεύματα που έχουν γίνει για την Κεφαλλονιά αλλά και τη Ιθάκη στην Γερμανική αγορά μέσω του γραφείου Δημοσίων Σχέσεων της ΠΙΝ, καθώς και επιστολές ενδιαφέροντος από τουριστικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στην εν λόγω χώρα. Οι συνομιλητές μας απροκάλυπτα ενθουσιάστηκαν με τις σύγχρονες δράσεις προβολής της Περιφέρειας (διαφήμιση με Google, CNN, TravelChannel κ.α.) μας υποσχέθηκαν δε, ότι εντός των προσεχών ημερών θα έχουμε την απάντηση τους, όπως και έγινε.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Ιταλικής αγοράς, που έχει γίνει η 2η μεγαλύτερη στα νησιά μας, είναι η αρχή πιστεύουμε για να καθιερωθεί και η Γερμανική αγορά που με την τεράστια δυναμική της (πρώτη σε αφίξεις στην Ελλάδα) θα δώσει νέα ώθηση στο τουριστικό προορισμό μας.

Φτάνει το νησί μας να είναι έτοιμο! Οι πτήσεις για το 2018 από Αγγλία και Γερμανία ξεκινούν 27 Μαρτίου!

Τα καλά νέα θα συνεχιστούν.

Από Αριστερά κ. Neal McMahon, Σπύρος Γαλιατσάτος, Dimitra Apatsidou
Από Αριστερά κ. Neal McMahon, Γεράσιμος Τιμοθεάτος, Dimitra Apatsidou

 

 


Σύνδεση Κεφαλονιάς με αεροδρόμιο Χήθροου


Η από τριετίας συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την αεροπορική εταιρεία «British Airways», εξελίσσεται σταθερά αποδοτική σε επίπεδο αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνέπειας εκ μέρους των δύο πλευρών.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοινώθηκε από την εταιρεία, η σύνδεση της Κεφαλονιάς με το αεροδρόμιο «Heathrow» του Λονδίνου, από τον ερχόμενο Μάη (2018).

Το γεγονός αυτό, ήταν στο πλαίσιο της συνάντησης που έγινε τον περασμένο Νοέμβρη στο περίπτερο της Π.Ι.Ν. στην έκθεση W.T.M., μεταξύ του Εμπορικού Δ/ντή της εταιρείας κ. Mark Pallister και του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρου Γαλιατσάτου, όπου εκεί συμφωνήθηκε επίσης η δρομολόγηση δύο πτήσεων την εβδομάδα από ‘’Heathrow’’ προς Ζάκυνθο για το 2017, όπως και έγινε.

Εξάλλου τον Ιανουάριο του 2015 στην Ουτρέχτη, σε παρόμοια συνάντηση μεταξύ των ίδιων προσώπων, συμφωνήθηκε άλλη μια επί πλέον πτήση της εταιρείας την εβδομάδα από το «Heathrow» προς Κέρκυρα για το 2016, όπως και αυτό πραγματοποιήθηκε.

Το αεροδρόμιο «Heathrow», είναι ο μεγαλύτερος αεροπορικός κόμβος της Ευρώπης (ακολουθεί το Frankfurt International) και παρέχεται η δυνατότητα στον ταξιδιώτη να έλθει στα νησιά μας, αλλάζοντας μόνο αεροπλάνο στο αεροδρόμιο αυτό, προερχόμενος από οποιαδήποτε Ήπειρο (Αυστραλία, Αμερική, Ασία και Αφρική).

Επίσης η «British Airways» φημίζεται για το υψηλό επίπεδο ανέσεων προς τον επιβάτη και για κάθε πτήση της έχει διαθέσιμες 24 θέσεις VIP.

Δηλαδή έτσι όχι μόνο ανοίγονται αεροπορικά δίκτυα για περισσότερες εθνικότητες, αλλά επί πλέον επέρχεται και αναβάθμιση στην εξυπηρέτηση του επιβάτη, κάτι που έχει να προσθέσει στην συνολική του ταξιδιωτική εμπειρία, προς όφελος του προορισμού.

Από την πλευρά της η Π.Ι.Ν, είναι σταθερά συνεπής στον τρόπο προβολής των Ιονίων Νήσων με σύγχρονα και αποτελεσματικά μέσα, ώστε η τουριστική ζήτηση είναι σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που δημιουργεί εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες και κατάλληλο κλίμα στο να «επενδύσουν » τόσον οι Tour Operators, όσον και οι αεροπορικές εταιρείες στα νησιά μας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Στο περίπτερο της Π.Ι.Ν συζητούν οι κ. κ Pallister, Εμπορικός Δ/ντής της εταιρείας ‘’British Airways’’, Σπύρος Γαλιατσάτος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής ΠΙΝ και Γερ. Τιμοθεάτος, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κεφ/νιάς-Ιθάκης το έτος 2016.