Η ΑΝΑΣΑ για το δρόμο Πατρών-Πύργου

Από την ΑΝΑΣΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση διαλύει τις υφιστάμενες εργολαβίες για το δρόμο Πατρών-Πύργου χωρίς να έχει εκπληρώσει καμία από τις υποσχέσεις τις οποίες είχε δώσει στους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής και χωρίς να λάβει ούτε κατ’ ελάχιστον υπόψη τα αιτήματα της μεγάλης συγκέντρωσης με πάνδημη συμμετοχή στο Βουπράσιο.

Το πολύπαθο έργο της Πατρών-Πύργου γίνεται, και πάλι, αντικείμενο πολιτικών ελιγμών της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων, σε βάρος των συμφερόντων και της ζωής των εκατοντάδων χιλιάδων διακινουμένων και των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας, της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Αδίστακτη για πολλοστή φορά η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την αρνητική συγκυρία λόγω του covid-19 για να προωθήσει τις λύσεις που επιθυμούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα που την στηρίζουν.

Πριν καν την ολοκλήρωση της μελέτης κόστους-οφέλους για την πρόταση της κυβέρνησης σχετικά με τη μετατροπή του έργου σε ΣΔΙΤ και χωρίς κατά συνέπεια να έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο αρμόδιος υπουργός δημιουργεί τετελεσμένα, ώστε να παρουσιάσει την πρόταση της ως μονόδρομο πλέον.

Η περιφερειακή αρχή Κράτσα-Τσαγκαροπούλου άφαντη και άφωνη για μια ακόμη φορά επιλέγει την πλευρά της κομματικής επιταγής από την συμπαράταξη με την αγωνία και το συμφέρον ζωής των Ζακυνθινών και των Θιακοκεφαλονιτών.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά