Η ανθρώπινη απληστία

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

➔TOYTO το άρθρον αφιερώνω, στους όποιους «θεράποντες» ειδικούς κάποτε επιτύχουν να θεραπεύσουν, έστω και μερικώς, αυτήν την «θανατηφόρον» επιδημίαν που σκλαβώνει αδίστακτους, ανερμήνευτους συν-ανθρώπους μας, ώστε αυτοί να εξακολουθούν να πάσχουν από την μην ιάσιμον- προς το παρόν τουλάχιστον- ασθένειαν της ΑΠΛΗΣΤΙΑΣ!

➔ΑΥΤΟΥΣ που μονίμως και προκλητικότατα λησμονούν το βραχύτατον της ανθρώπινης ζωής, και επιλέγουν το μάταιον του τέτοιου και τόσον απάνθρωπου, υπερβολικού και ηλίθιου εναγκαλισμού τους, με κάθε υλικόν αγαθόν! Εις βάρος αμέτρητων στερημένων από τα πάντα, μέχρι της τελικής, απίστευτα βασανιστικής εκπνοής τους!

➔ΑΥΤΟΥΣ που έχουν πεισθεί, ότι το σάβανόν τους το νεκρικόν, θα έχει… τσέπες μεγάλες και βαθιές, ώστε μαζί τους να… μεταφέρουν, να σύρουν στην τελευταίαν τους κατοικία, όσα περισσότερα αγαθά μπορούν, για να διατηρήσουν και… απτόητοι να συνεχίσουν το… στυλ ζωής τους και… μετά θάνατον!

➔ΑΥΤΟΥΣ που συστηματικά περιφρονούν την «κραυγάζουσα» μεγάλην α λ ή θ ε ι α, ότι η δική τους βαρύτατη ασθένεια, αυτή του άπληστου, του «μια ζωή» ανικανοποίητου ηλιθίου διπόδου, είναι ακριβώς μία βασικότατη αιτία, απόλυτα συνένοχη-συνυπεύθυνη της δημιουργίας των λεγομένων χρηματο-οικονομικών «ΚΡΙΣΕΩΝ», αυτή που κυρίως οδηγεί στην απελπισία, στην βασανιστική καθημερινή στέρηση, και συχνάκις στον έμμεσον ή και ενίοτε και στον άμεσον θάνατον, εκατομμύρια συνανθρώπων μας, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτου μας, και για την οποίαν ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ομιλούν ή γράφουν! Στην οποίαν σπάνια, οι Μεγάλοι των Διεθνών Οικονομικών μας αναφέρονται! Για τους πολύ γνωστούς λόγους τους!

➔ΓΙΑΤΙ, παρά τις όποιες Οικονομικές Θεωρίες, παρά τα πορίσματα, παρά τις στατιστικές, παρά τις «φόρμουλες», και τις πολύπλοκες μαθηματικές παραστάσεις-αιτιάσεις του «κακού», παρά τις προτροπές και παρά τα τόσο γνωστά-ανάλογα ευχολόγια, εν κατακλείδι, στην ουσία, μία και ξεκάθαρη είναι η σκληρή Πραγματικότητα: Ότι δεν δημιουργούνται πλέον οι τέτοιες χρηματο-οικονομικές «κρίσεις» μόνον από «αόρατα χέρια των αγορών», ειδικά στην εποχήν μας, με την αφθονίαν των… ετοιμοπόλεμων, ηλεκρονικών «κατευθυντηρίων»! Όχι από μόνες τους αποκλειστικά, χωρίς, και μάλιστα τα μέγιστα να «συνεπικουρούνται» από την ανθρώπινην απληστίαν, την θανατηφόρον αυτήν ασθένειαν, η οποία καθημερινά δολοφονεί, (άνευ εισαγωγικών), μετά από απάνθρωπους, καθημερινούς, συχνάκις μακροχρόνιους βασανισμούς, εκατομμύρια συνανθρώπων μας!!!