Η βουλευτής για τη συγχώνευση Ι.Π. και ΤΕΙ

Για τη «Συγχώνευση A.Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο», η βουλευτής κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου ανακοίνωσε χθες τα εξής:

Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον προβληματισμό που έχει αναπτυχθεί με αφορμή την παρουσίαση της πρότασης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κ. Γαβρόγλου, για τη συγχώνευση του A.Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και ειδικότερα τη δημιουργία τριών Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο νησί μας με απώτερο σκοπό όχι μόνο τη βελτίωση της εκπαίδευσης αλλά και της κοινωνίας γενικότερα.

Ήδη προχθές κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχετικό σχέδιο νόμου και θα παραμείνει μέχρι 18/6. Θεωρώ ότι τώρα είναι η ευκαιρία να διατυπώσουν θετικό λόγο όσοι προσδοκούν στη δυνατότητα λειτουργίας Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην Κεφαλονιά. Είναι μοναδική ευκαιρία.

Αντιλαμβάνομαι ότι πολλές φορές είναι δύσκολο να υπερβούμε το σήμερα για να δούμε το αύριο. Εκτιμώ απόλυτα τις θετικές απόψεις και την κριτική που διατυπώνονται, καθώς θα πρέπει να συμβάλουν όλοι σε μια γόνιμη συζήτηση, ειλικρινή και παραγωγική. Αυτό που θα μετρήσει στον τόπο είναι αυτό που θα κάνουμε, όχι αυτό που δεν τολμήσαμε να κάνουμε. 

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.