Η …γαργάρα του κ. Θ. Γαλιατσάτου

Θόδωρος Γαλιατσάτος

Από το 2012 «σέρνεται» το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αργοστολίου, προϋπολογισμού 206.203 Ευρώ, ένα έργο που θα δώσει την δυνατότητα στο Κολυμβητήριό μας μίας πισίνας με σύγχρονες τεχνολογικά εγκαταστάσεις και με μικρό κόστος λειτουργίας.

Για να γίνει αντιληπτό το πρόβλημα, οι ομάδες μας και οι αθλητές κολύμβησης και ιδιαίτερα αυτοί που κάνουν πρωταθλητισμό, τα τελευταία χρόνια δεν μπορούν να προπονηθούν ολοχρονικά, λόγω του ότι η πισίνα είναι πάντα …κρύα.

Το έργο αφού αρχικά απορρίφθηκε το 2013, τελικά εντάχθηκε το 2014 στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και δημοπρατήθηκε το 2015. Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής ότι το έργο θα ολοκληρωθεί, τελικά δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί εντός των προθεσμιών του ΕΣΠΑ λόγω της αδράνειας της Δημοτικής Αρχής. Πρόσφατα όμως με την συνδρομή του περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου, συνέβη το πρωτοφανές:

Το έργο πρώτα εντάχθηκε και μετά …απεντάχθηκε!

Συγκεκριμένα στις 24 Φεβρουαρίου 2017 ο περιφερειάρχης το απένταξε από το παλιό ΕΣΠΑ όταν τρεις ημέρες πριν στις …21 Φεβρουαρίου 2017 είχε δημοσιεύσει «φωτογραφική» πρόσκληση ένταξης του Κολυμβητηρίου!

Και για να είμαστε πιο ακριβείς, στις 21 Φεβρουαρίου, δεν έχουμε νέα ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ, αλλά πρόσκληση του περιφερειάρχη προς το Δήμο, για να καταθέσει αίτηση, δηλαδή ολοκληρωμένο φάκελο, που θα αξιολογηθεί μετά από τις 15 Μαρτίου που θα λήξουν οι αιτήσεις, και να ακολουθήσει στη συνέχεια η έγκριση για επανένταξη, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Άρα, πριν την αξιολόγηση του φακέλου, το έργο είναι στον «αέρα»!

Και, βέβαια, ο περιφερειάρχης λόγω των ιδιαίτερων δεσμών του με την Δημοτική Αρχή (Βλ. και προεκλογική …τράμπα) ένταξε το έργο στο νέο ΕΣΠΑ, αποφεύγοντας να καυτηριάσει ότι με την ένταξη αυτή, ενώ έπρεπε να γίνει στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, χάνουμε άλλα έργα 206.203 Ευρώ, τα οποία θα δοθούν στο έργο του Κολυμβητηρίου, αν τελικά ενταχθεί!..

Αντί, λοιπόν, ο περιφερειάρχης να βγει με επίσημη ανακοίνωση και να πει ότι εντάσσει το έργο του Κολυμβητηρίου στο νέο ΕΣΠΑ, αλλά θα έχουμε παράλληλα και απώλεια 206.203 Ευρώ από άλλα έργα λόγω της ολιγωρίας της Δημοτικής Αρχής, κάνει το άλλο πρωτοφανές:

Αναφέρει …μέσω Facebook την επανένταξη του έργου του Κολυμβητηρίου «προκειμένου να μην υστερηθεί ο υγρός στίβος της Κεφαλονιάς να αποκτήσει σύγχρονες εγκαταστάσεις με χαμηλό κόστος λειτουργίας», κάνοντας …γαργάρα την αδράνεια του Δήμου και την απώλεια των 206.203 Ευρώ για άλλα έργα, αν η αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου είχε ολοκληρωθεί στο προηγούμενο ΕΣΠΑ.

Και στη συνέχεια μετά τρεις ημέρες …το απεντάσσει.

Να θυμηθούμε όμως, ότι όταν ο περιφερειάρχης ήταν στην αντιπολίτευση, χάλασε τον κόσμο (και δικαίως για μας), επειδή ο προκάτοχός του Σπύρος Σπύρου απένταξε τα έργα του Γηροκομείου και της Υδρευσης Ληξουρίου. Τώρα, ο ίδιος …καταπίνει αμάσητη την απένταξη του Κολυμβητηρίου, χωρίς να καταλογίζει καμία ευθύνη στην Δημοτική Αρχή.