Η γηραιότερη γάτα στην Ευρώπη είναι 23 ετών!

Για το ρεκόρ του Γκάρφιλντ από την Σερβία δεν υπάρχει κάποια επίσημη καταγραφή, πέρα από το γεγονός ότι πέρσι είχε πεθάνει ένας γάτος στην ίδια ηλικία στην Αγγλία και από τότε δεν έχει βγει στην επιφάνεια κάποιος άλλος ιδιοκτήτης γάτας να διεκδικήσει το ρεκόρ.

Αυτό κάνει το αφεντικό του Μπράνισλαβ Σοσκιτς, έναν Σέρβο που ζει στο Βελιγράδι να υποστηρίζει ότι ο δικός του Γκάρφιλντ είναι αυτή τη στιγμή η πιο μεγάλη σε ηλικία γάτα της Ευρώπης.

Βέβαια σ’ αυτή την ηλικία, που για τα δικά μας δεδομένα αντιστοιχεί με έναν υπεραιωνόβιο άνθρωπο, είναι φυσιολογικό να έχουν παρουσιαστεί διάφορα προβλήματα, όπως το ότι έχει διαβήτη και έχει χάσει σχεδόν πλήρως την ακοή του.

Παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να είναι δραστήριος και χωρίς να δείχνει την ηλικία του, έχοντας απίστευτη όρεξη για φαγητό και παιχνίδι.

Είναι ή δεν είναι η γηραιότερη γάτα της Ευρώπης, όπως φαίνεται από το βίντεο, ο Γκάρφιλντ είναι ένα αξιαγάπητο ζώο, το οποίο παρά την απίστευτη ηλικία του -για τα δεδομένα του είδους του- δεν σταματά να προσφέρει χαρά και ηρεμία στον ιδιοκτήτη του. Με μόνο αντάλλαγμα το φαγητό και πολλά, πολλά χάδια.

(protothema.gr)