«Η δημιουργική συνεργασία Περιφέρεια Ιονίων φέρνει 1.000.000 Ευρώ»

Aλ. Παρίσης

Η δημιουργική συνεργασία Δήμου-Περιφέρειας φέρνει 1.000.000 Ευρώ για συντήρηση-αποκατάσταση του δημοτικού οδικού δικτύου, αναφέρει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο Δήμος Κεφαλονιάς.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Για μία ακόμη φορά Δήμος Κεφαλλονιάς και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επιβεβαίωσαν την δημιουργική συνεργασία τους αυτή την αυτοδιοικητική περίοδο δίνοντας λύση σε ένα ζήτημα που έχει άμεση σχέση με την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Το πρόβλημα της αποκατάστασης του δημοτικού οδικού δικτύου αποτελεί ένα από τα θέματα που δίνει άμεση προτεραιότητα η Δημοτική Αρχή και για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης κατέθεσε εμπεριστατωμένο αίτημα χρηματοδότησης προς τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρο Γαλιατσάτο, το οποίο προετοιμάστηκε από το γραφείο του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Δ. Λυκούδη και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου σε χρόνο-ρεκόρ!

Η ανταπόκριση του Περιφερειάρχη ήταν άμεση και εγκρίθηκε το ποσό του 1.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου που αφορά στις εργασίες αποκατάστασης-συντήρησης τμημάτων του δημοτικού οδικού δικτύου του Δήμου Κεφαλλονιάς το οποίο παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές (αστοχίες πρανών, αποκολλήσεις, ρηγματώσεις, ανισοσταθμίες κτλ), ιδιαίτερα μετά τους σεισμούς του 2014.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν, «φρεζάρισμα» οδών, όπου απαιτείται, τοπικές εξυγιάνσεις, ασφαλτοστρώσεις νέου τάπητα, διαγραμμίσεις, άρση καταπτώσεων, αντιστηρίξεις με κατασκευή συρματοκιβωτίων (σαρζανέτ) , κατασκευή τεχνικών έργων (σωληνωτών) κλπ.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθούν σε ασφαλή χρήση τμήματα του οδικού δικτύου του Δήμου Κεφαλλονιάς τα οποία παρουσίαζαν σοβαρά προβλήματα βατότητας.

Για μία ακόμη φορά θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε την ακλόνητη συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια και να επισημάνουμε ότι, όταν οι θεσμικοί φορείς του τόπου μας αποφασίζουν να συνεργαστούν μόνο θετικές εξελίξεις θα υπάρχουν για τα συμφέροντα της Κεφαλονιάς

(Από το Γραφείο Επικοινωνίας)