Η διάσωση Έλληνα καπετάνιου υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες στον Ατλαντικό. Τι κατέγραψαν οι κάμερες της Πολεμικής Αεροπορίας της Πορτογαλίας

Την επιτυχή προσπάθεια διάσωσης και αεροκομιδής του 47χρόνου Έλληνα πλοιάρχου του τάνκερ «Minerva Gloria» κατέγραψαν οι κάμερες των σωστικών συνεργείων της Πολεμικής Αεροπορίας της Πορτογαλίας, που έδωσαν και το βίντεο από το όλο εγχείρημα στη δημοσιότητα.

Το υλικό της Força Aérea καταγράφει τα κυριότερα σημεία της επιχείρησης, η οποία έγινε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες στον Ατλαντικό Ωκεανό, καθώς στην περιοχή οι άνεμοι έφταναν τα 74 χλμ./ώρα, με αποτέλεσμα να σηκώνουν και τεράστια σε ύψους κύματα.

Το ελληνικής σημαίας πλοίο βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη θαλάσσια περιοχή των Αζορών, 420 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού Τερσέιρα, με τις πορτογαλικές Αρχές να ενημερώνονται μεσημέρι του Σαββάτου (23/02) για την ανάγκη άμεσης μεταφοράς του καπετάνιου σε νοσοκομείο.

Τα δύο ελικόπτερα που συμμετείχαν έφεραν την αποστολή τους εις πέρας και στη συνέχεια το ένα από αυτά τον μετέφερε στο νοσοκομείο, με το τάνκερ να συνεχίζει την πορεία του προς τον τελικό του προορισμό.

Δείτε την επιχείρηση:

(newsbeast.gr)