Η δικαιολογία «η κακιά στιγμή» και η αδιαφορία των υπευθύνων

Με δέος κι εγώ πληροφορίθηκα εδώ στο ξώμερο το δυστύχημα που είχε αποτέλεσμα το χαμό δύο εκλεκτών ανθρώπων κατά την εκτέλεση της δύσκολης και επικίνδυνης εργασίας τους, οδηγώντας ένα μεγάλο φορτηγό μέσα από κατσικόδρομο, που περνά μέσα, θα έλεγα, από μια “δασική βλάστιση” η οποία περιορίζει “αφάνταστα” την ορατότhτα του οδηγού!!! Εμείς που κατοικούμε στο ξώμερο γνωρίζουμε την επικινδυνοτήτα αυτών των δρόμων και κυρίως όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοικές!

Αναφέρω αυτό γιατί είναι μία σημαντική λεπτομέρεια και αναμφιβόλως ήταν και ένας σημαντικός συντελεστής στο τραγικό δυστύχημα!

Διάβαζα στα τοπικά νέα και στον ΗΜΕΡΗΣΙΟ, ότι σύσσωμος ο πληθυσμός του νησιού μας και όλοι οι πολιτικοί αξιωματούχοι συμμετέχουν στο πένθος για τον άδικο χαμό των δύο εκλεκτών συνανθρώπων μας. Κι εμείς συμμετέχουμε και σεβόμαστε τις οικογένειες τους. Το πένθος και ο σεβασμός από όλους μας είναι ανθόρμητο! Ταυτόχρονα με τον σεβασμό μας στίς οικογένειες των θημάτων θα ήταν πραματικά πολύ χρήσιμο να κάνουμε κάτι που θα προστατεύσει τις ζωές οδηγών αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν αυτούς τους επικίνδυνους δρόμους που οδηγούν στο λιμάνι του Πόρου.

Θα πρότεινα να καθαρίσουν/επισκευάσουν τον δρόμο απ τον Αγιο Γιώργη μέχρι τον Πόρο και να τον ονομάσουν με τα ονόματα των δυο θυμάτων του δυστυχήματος. Ακόμη στο δρόμο Τζαννάτων-Πόρου υπάρχει μια παγίδα θανάτου πλησίον του σκολείου Τζαννάτων. Αυτή η παγίδα υπάρχει εκεί για πολλα χρόνια, αλλά αγνοείται από όλους που πέρασαν και απ’αυτούς που τον περνάνε τώρα. Αυτός είναι και ο μοναδικός δρόμος που εξυπηρετεί όλα τα αυτοκίνητα για τον Πόρο και το λιμάνι, Πορθμείο/Ferry Boat! Στον ίδιο δρόμο, πλησίον του Πόρου, στο φαράγγι, ογγόλιθοι/βράχοι απειλόυν τους διαβάτες. Και αυτή η κατάσταση είναι γνωστή στούς αρμοδίους αλλά αγνείται!

Δυστυχώς, όταν γίνονται δυστυχήματα στούς δρόμους η συνήθης φτωχή δικαιολογία είναι “κακιά στιγμή”!! Σοβαρά, δεν είναι η κακιά στιγμή αλλά τα ανθρώπινα λάθη, και η εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων. Όλοι οι κάτοικοι του νησιού μας ζήσαμε την τραγωδία του θανατηφόρου δυστυχήματος! Οι άρχοντες του νισιού πολιτικοί, κρατικοί και οικονομικοί, μπορούν να διορθώσουν τα προαναφερθέντα προβλήματα, κι αυτό θα ήταν το καλύτερο δώρο στη μνήμη των αδικοχαμένων αντρώπων μας!