Η Δ/νση Β’θμιας για τον αγώνα ποδοσφαίρου

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη διάρκεια αγώνα ποδοσφαίρου του σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων και μετά τα όσα ακολούθησαν, επιθυμεί να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Οι σχολικοί αγώνες είναι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και σε αυτό το πνεύμα δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά φαινόμενα βίας είτε λεκτικής είτε σωματικής.

Στο φετινό πρωτάθλημα, στον ημιτελικό αγώνα μεταξύ των σχολείων ΓΕΛ Ληξουρίου και 1ου ΓΕΛ Αργοστολίου, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των μαθητών-αθλητών των δύο σχολείων, με τη συμμετοχή και της κερκίδας. Οι διαιτητές του αγώνα, διαιτητές με επίσημη ιδιότητα, ορισμένοι από την ΕΠΣΚΙ, αποφάσισαν την άμεση διακοπή του αγώνα, απόφαση την οποία αιτιολόγησαν στο φύλλο αγώνα.

Μετά από αυτά τα γεγονότα η Οργανωτική Επιτροπή των Σχολικών Αγώνων, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία, όπως αναφέρονται στην Υπουργική Απόφαση 190677/Δ5/21.11.16, αποφάσισε την τιμωρία των δύο ομάδων με τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Παρόλο που η απόφαση αυτή αδικεί όσους μαθητές δεν συμμετείχαν στα επεισόδια, θεωρείται επιβεβλημένη προκειμένου να διασφαλιστεί ο παιδαγωγικός χαρακτήρας των σχολικών αγώνων, για να προασπισθεί το ευ αγωνίζεσθαι, η εικόνα της εκπαιδευτικής κοινότητας και κυρίως η σωματική ακεραιότητα των μαθητών και για να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Από τη Δ/νση

Δευτεροβάθμιας

Εκπ/σης Κεφαλληνίας