Η εκ βαθέων ευχή μου για το Νέον Eτος

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

➙ΕΥΧΟΜΑΙ, στους όποιους πολλά στερούμενους συμπολίτες μας, όπως ο Νέος Χρόνος τους δώσει ό,τι χρειάζονται, ώστε πάλι να ελπίζουν! Να έχουν λόγους να συνεχίζουν να αναπνέουν! Να «αντέχουν» να ακούν τις συνήθεις ευχές, για «υγεία και ευτυχία», χωρίς ελαχίστην αναφορά στο πραγματικό δράμα τους!

➙ΓΙΑΤΙ οι πεινώντες, οι εκ θαύματος ακόμα κάπως υγιείς, μία μόνον ευχή, καταλαβαίνουν: Να μπορέσουν και αυτοί να έχουν στα σπίτια τους, στα τραπέζια τους, στα ψυγεία τους(αν …τέτοια ακόμα διαθέτουν!),τουλάχιστον τα απαραίτητα για αξιοπρεπή διαβίωση αγαθά!

➙Να έχουν λίγο, έστω το απολύτως αναγκαίο, χρήμα! Όχι το …Ωνάσειον τέτοιο!

➙ΑΦΟΥ, άνευ του απαραίτητου αυτού …ευλογημένου-καταραμένου ανθρωπίνου εφευρήματος, η υγεία -αυτή άνευ της οποίας όλα του κόσμου τα αγαθά άχρηστα είναι όντως- φθείρεται, σταδιακά χάνεται, αδύνατον να διατηρηθεί, και με κάθε βεβαιότητα εξαφανίζεται!

➙ΣΤΟΥΣ τυχερούς έχοντες, εύχομαι υγεία και αγάπη αρκετή, ώστε να προσφέρουν και σε όσους δεν έχουν!

➙ΣΤΟΥΣ Πολιτικούς μας, εύχομαι να τύχουν της απαραίτητης Θεϊκής Φώτισης, ώστε να καταλάβουν -επιτέλους- ότι Πολιτικοί μας Ηγέτες ήταν αυτοί οι οποίοι, μη δυνάμενοι να αρθούν στο ύψος των εκάστοτε περιστάσεων, και αφού κατ’ επανάληψιν κατεπάτησαν τον Ιερόν Όρκον τους, υπηρέτησαν πιστά, ΜΟΝΟ τα εκάστοτε κομματικά και δικά τους «άλλα» συμφέροντα, έτσι απόλυτα περιφρονήσαντες τα συμφέροντα της Χώρας τους και λαού της! Με τις γνωστές -οδυνηρότατες για Χώρα και λαό- συνέπειες!!!