Η «Ελλ. Λύση» κατέθεσε ερώτημα για την «καρότσα»

Η «Ελληνική Λύση» κατέθεσε την ακόλουθη ερώτηση στη Βουλή με θέμα τη «Μεταφορά ασθενούς σε καρότσα αυτοκινήτου στο νοσοκομείο του Αργοστολίου Κεφαλλονιάς»:

Κύριε Υπουργέ,

εικόνες τριτοκοσμικής χώρας καταγράφονται καθημερινά στον τομέα της υγείας, καθώς, οι ελλείψεις σε όλα τα επίπεδα ξεπερνούν, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα όρια. Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων του ως άνω νησιού, το πρόβλημα είναι συχνό, καθώς, για τη διακομιδή των ασθενών υπάρχουν μόνο 2 ασθενοφόρα. Αναφέρουν, δε, οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς ότι, ασθενής με διατροφικό πρόβλημα διακομίστηκε από το Ληξούρι στο νοσοκομείο του Αργοστολίου σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου, διότι το ασθενοφόρο του ως άνω νοσοκομείου αντιμετώπιζε άλλο περιστατικό, σε μακρινό σημείο. Σημειωτέο, δε ότι, η απόσταση Ληξούρι – Αργοστόλι είναι 40 λεπτά.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να προμηθεύσετε άμεσα το νοσοκομείο του Αργοστολίου με τα απαραίτητα σε αριθμό ασθενοφόρα για τις επείγουσες ανάγκες του νησιού και να τα στελεχώσετε με το απαραίτητο προσωπικό; Αν ναι, πότε σχεδιάζετε να αποκατασταθούν οι σχετικές ελλείψεις;

Ο Ερώτων Βουλευτής ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ