Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ «ΑΡΜΟΔΙΩΝ»

ΣΤΙΣ 9/7 κατέφθασαν στο νησί μας, ο Υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές και ο κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, συνοδευόμενοι και από τον βουλευτή κ. Παναγή Καπάτο και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σταύρο Τραυλό.

Βεβαίως επρόκειτο για μια καθαρά προεκλογική επίσκεψη καθώς ο κ. Μητσοτάκης είναι βέβαιο ότι θα προκηρύξει εκλογές νωρίτερα, κατά πάσα πιθανότητα στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Αυτό έγινε αντιληπτό από τους συμπολίτες μας και έτσι στη συνάντηση στον κινηματογράφο ήταν …τρείς κι’ ο κούκος!

Όλοι μίλησαν για το …εξαιρετικό έργο της κυβέρνησης και την ταχύτητα που ανταποκρίθηκε στις καταστροφές που χτύπησαν το νησί μας, αλλά και στις διάφορες επιχορηγήσεις (αφαλάτωση, πλωτό ασθενοφόρο κλπ).

Στα τελευταία θα συμφωνήσω: όντως αυτή η κυβέρνηση ευνόησε την Ιθάκη, από τη μεριά, των επιχορηγήσεων, από την άλλη μεριά όμως ανέβασε τις αντικειμενικές αξίες 250% με αποτέλεσμα να πληρώσω διπλό ΕΝΦΙΑ και έφτιαξε δασικούς χάρτες που χαρακτηρίζουν το σπίτι μου …δάσος!

Ο κ. Τραυλός παρουσίασε με πολύ πιστικό τρόπο (κόντεψα να τον πιστέψω) …το εξαιρετικό έργο της Περιφέρειας!!!

Βέβαια όταν πείρα το λόγο του θύμισα το δρόμο Φρίκες–Κιόνι που όπου να ‘ναι θα καταρρεύσει και η περιφέρεια αδιαφορεί δύο χρόνια τώρα!!! Γενικά το επαρχιακό δίκτυο της Ιθάκης είναι σε κακά χάλια!

Στον Αετό, στα δύο σημεία που ο δρόμος επιδιορθώθηκε, δεν υπάρχει καμία σήμανση και κάποιο αυτοκίνητο θα πάει στη θάλασσα!!! Κανονικά θα έπρεπε να τοποθετηθεί στηθαίο αλλά …η μελέτη καθυστερεί!!! Πρότεινα λοιπόν, μέχρι να τοποθετηθεί το στηθαίο, να μπουν, ανακλαστικοί κώνοι! Επισήμανα ακόμα ότι και τα χορτάρια στους επαρχιακούς δρόμους, μέσα Ιουλίου και παραμένουν άκοπα!

Για τα δύο τελευταία ο κ. Τραυλός έδωσε εντολή στον Έπαρχο κ. Θανάση Λιβιτσάνη να μεριμνήσει άμεσα!

Αναμένουμε!

Επισημάνθηκε επίσης ότι οι αποζημιώσεις καθυστερούν, το οποίο βέβαια οι ιθύνοντες το δικαιολόγησαν με τι άλλο; τη γραφειοκρατία!

Μα εσείς είστε κυβέρνηση! Πατάξτε τη γραφειοκρατία!

Φεύγοντας ο Βουλευτής μας κ. Καπάτος μου είπε ότι θα μεριμνήσει να ανοίξει ο αρχαιολογικός χώρος του Αγ. Αθανασίου. Ως φαίνεται πραγματοποίησε την υπόσχεσή του και οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε!

Σήμερα το κλιμάκιο επισκέφτηκε τα χωριά και διαπίστωσε ιδίοις όμμασιν την κατάσταση των δρόμων κλπ.

Θα έλεγα πως, παρά τον προεκλογικό χαρακτήρα, η επίσκεψη του εν λόγω κλιμακίου, ήταν αρκετά εποικοδομητική!