Η «Θεατρική παράσταση» του υπουργού

Στις 26 και 27 Μαϊου στο νησί της Ιθάκης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Ο Τουρισμός αναζητά την Ιθάκη του».

Είναι πραγματικά και αναμφισβήτητα πολύ σημαντικό το ό,τι επισκέφθηκαν το νησί μας εξέχουσες προσωπικότητες του διεθνούς επιστημονικού και πολιτικού χώρου καθώς και δημοσιογράφοι οι οποίοι ανέδειξαν το νησί μας παγκοσμίως.

Άξια συγχαρητηρίων η όλη προσπάθεια η οποία φυσικά όπως και να ‘χει μόνο θετικά οφέλη θα έχει για το νησί μας!

Δεν θα αναφερθώ ειδικότερα σε ανάλυση της διημερίδας θεωρώντας ότι ο καθένας πολιτικός προσκεκλημένος από το βήμα του Συνεδρίου προσπάθησε να περάσει τα δικά του μηνύματα και του χώρου του οποίου εκπροσωπούσε…!

Εξαίρεση αποτελεί όμως και πρόκληση,κατά την άποψή μου η παρουσία του νυν Υπουργού Ναυτιλίας κου Κουρουμπλή, ο οποίος κάθε άλλο παρά το χώρο που εκπροσωπεί ανέδειξε… είτε από την ομιλία-χαιρετισμό, είτε από τη σύσκεψη η οποία προέκυψε παρουσία του στο Δημαρχείο Ιθάκης, σε μια μικρή αίθουσα και όχι σε μια ανοιχτή σύσκεψη σε μεγαλύτερο χώρο που θα μπορούσε ο κάθε θιακός πολίτης να παραβρεθεί και να εκφράσει τη γνώμη του για το μείζον θέμα του συγκοινωνιακού αποκλεισμού της Ιθάκης από την Πάτρα..!!!

Μια πραγματική «θεατρική παράσταση» θεωρώ με συγκεκριμένους διαλόγους για να μην «οχληθεί» ο κος Υπουργός ο καθ’ ύλην αρμόδιος και υπεύθυνος για τη σημερινή «συγκοινωνιακή κατάντια» της Ιθάκης!!!

Ένας Υπουργός που μετά λύπης μας …τιμήθηκε δεόντως από τους διοργανωτές του Συνεδρίου …μιάς και ο ίδιος έκανε την έναρξη …μιλώντας μας για τον Ιατρικό Τουρισμό και την ανάδειξη της Κρουαζιέρας στα νησιά μας και …χωρίς μια λέξη-δικαιολογία για την κατάσταση που επικρατεί στη Συγκοινωνία της Ιθάκης και είναι η χειρότερη στην ιστορία του νησιού…!!!

Φυσικά και δεν ντράπηκε κι αυτός και οι συνοδοί του να φωτογραφίζονται μπροστά στο άγαλμα του ήρωα-Ναυτικού και Βασιλιά Οδυσσέα της Ομηρικής Ιθάκης την οποία έχει ο ίδιος «ισοπεδώσει»…!!!

«Ας είμαστε Ρεαλιστές …«μάθαμε ότι είπε μεταξύ άλλων στην Σύσκεψη που καλέστηκε να δώσει λύση στο πρόβλημά μας…!!!

Τί να εννοούσε άραγε???

Να σταματήσουμε να διεκδικούμε και να απαιτούμε το κεκτημένο μας δικαίωμα, όπως και κάθε νησιώτη …την επανενεργοποίηση της ακτοπλοϊκής και ζωτικής σημασίας ειδικά για την Ιθάκη γραμμής: Ιθάκης-Σάμης- Πάτρας.???

Μήπως αλήθεια …έχει ζήσει ο κος Υπουργός -ειδικά τους χειμερινούς μήνες στο νησί μας όταν αποκομμένοι πια από το Διοικητικό μας και Κέντρο Ιατρικής μας περίθαλψης την Πάτρα, κοιμόμαστε και ξυπνάμε μέσα στην ανασφάλεια για το «τί μέλλει γενέσθαι» …αν προκύψει έμα ιδιαίτερο πρόβλημα που αφορά ειδικά τις ευπαθείς ομάδες του νησιού μας???

Αλήθεια πώς έφτασε ο ίδιος στο νησί μας, με την ´Οδύσσεια´ που ο ίδιος μας πέβαλλε???

Αλλά …ξέχασα …εδώ στην Ομηρική Ιθάκη …πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε και να αναδεικνύουμε τα προβλήματα του νησιού…ειδάλλως…θα τύχουμε «διαφορετικής μεταχείρισης»…!!!

Ακόμη όμως υπάρχουμε και…θα υπάρχουμε…όλοι εμείς οι οποίοι «είμαστε… δεν δεν είμαστε αρεστοί» …θα μιλάμε θα λέμε την αλήθεια και το δίκιο και φυσικά θα αντιστεκόμαστε σε όποια ´υποκινούμενη απειλή´η οποία …όχι μόνο δεν μας αγγίζει, αλλά πλέον θα δημοσιοποιείται λαμβάνοντας πλέον την κατάλληλη διαδικασία στα πλαίσια της Δημοκρατίας και της Ελευθεροτυπίας…!!!

Γιατί… τους Λαιστρυγόνες και τους …Κύκλωπες …το θυμωμένο Ποσειδώνα δε θα συναντήσεις ..αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου…!!!

Σμαράγδα Σαρδελή

τ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ι.Ν.

τ. Έπαρχος Ιθάκης