«Η θεσμική εκτροπή του κ. Ε. Κεκάτου»

Με τίτλο «Η θεσμική εκτροπή του κ. Ε. Κεκάτου», η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε χθες τα ακόλουθα:

Είναι γνωστός σε όλο το θιακοκεφαλονίτικο, και όχι μόνο, χώρο ο υπερβολικός τρόπος κολακείας τον οποίο χρησιμοποιεί ο αντιδήμαρχος Λειβαθούς, κ. Ευάγγελος Κεκάτος, τόσο στο δημόσιο λόγο του όσο και στις επαγγελματικές συναναστροφές του. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται και ασφαλώς να κρίνεται απ’ αυτόν. Ωστόσο, αυτό που ο καθένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει, είναι να χρησιμοποιεί τη θεσμική του ιδιότητα προκειμένου να προβάλλει, να διαφημίζει και να προάγει τα ιδιωτικά συμφέροντα της επιθυμίας του!

Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε στο πρόσφατο δημοσίευμά του υπό τον πομπώδη τίτλο «Ομηρική πλεύση», το οποίο σύμφωνα με τα ΜΜΕ στάλθηκε από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της αντιδημαρχίας και όχι από τον προσωπικό του λογαριασμό. Καθώς το περιεχόμενο του άρθρου προσομοιάζει σε διαφημιστικό φυλλάδιο ναυτιλιακής εταιρείας ιδιωτικών συμφερόντων και καθόλου στις αντικειμενικές συνθήκες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης που είναι προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, είναι προφανές σε όλες και σε όλους ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μία ιδιότυπη θεσμική εκτροπή.

Είναι αυτονόητο λοιπόν αλλά και επιβεβλημένο να καταδικάσουμε αυτού του είδους την πρακτική ενώ παράλληλα καλούμε τη Δημοτική Αρχή Παρίση να κάνει το ίδιο και να δώσει εξηγήσεις στην τοπική κοινωνία γι’ αυτήν την απαράδεκτα καταχρηστική πρακτική του αντιδημάρχου της. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κεφαλονιάς-Ιθάκης και η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ήταν ανέκαθεν υπέρ της δρομολόγησης πλοίου στη γραμμή Ιθάκη-Πάτρα-Σάμη και, όπως απέδειξαν τα γεγονότα, το πολέμησαν και το κέρδισαν χωρίς να λογαριάζουν το χρώμα του φουγάρου αλλά με μόνο γνώμονα το κοινωνικό και δημόσιο συμφέρον. Καλό θα ήταν η Δημοτική Αρχή Παρίση να έκανε το ίδιο…

Τέλος, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους κατοίκους των νησιών μας ότι θα παρακολουθούμε στενά το σύνολο των εξελίξεων που αφορούν την εν λόγω ακτοπλοϊκή σύνδεση, αλλά και όλα τα παρελκόμενα που αφορούν στη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και του κοινού καλού.

Αργοστόλι, 01/11/2017

Δημοτική Κίνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κεφαλονιάς

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

Κεφαλονιάς-Ιθάκης