Η ΘΗΝΙΑ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ, ΓΙΑΤΙ;

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA

Η φημολογούμενη μετακίνηση διοικητικά της Θηνιάς στον υπό σύσταση νέο Δήμο Παλλικής, είναι προφανώς ανεξήγητη.

Το χειρότερο όμως είναι ότι όποιοι το σκέφθηκαν τους μόνους που δεν σκέφθηκαν είναι τους κατοίκους της περιοχής.

Όλο το σαβ/κο δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα από φίλους και χωριανούς αν ξέρω κάτι, γιατί αισθάνονται ότι κάτι μαγειρεύεται πίσω από την πλάτη τους χωρίς να λάβει κανείς υπόψη του, τι θέλουν οι ίδιοι.

Η αλήθεια είναι πως δεν βρήκα ούτε έναν που να μη βρίσκει απαράδεκτη την ιδέα, που θα δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων έτσι και εφαρμοσθεί.

Ο λόγος δεν έχει να κάνει με τους Ληξουριώτες, που ομολογουμένως είναι και πιο συμπαθείς στους Θηνιάτες, αλλά στο γεγονός ότι από τότε που σταμάτησαν τα κάρα να ανεβαίνουν το Σκαβδολίτη και οι χωριάτες απέκτησαν τα Νισσάν τους, δεν πάνε στο Ληξούρι, ούτε οι Ληξουριώτες στη Θηνιά.

Αν μια τέτοια απόφαση δεν εξυπηρετεί κανέναν από τους κατοίκους, γιατί απλά έχουν αλλάξει οι συνθήκες, τότε τι εξυπηρετεί . Μήπως πολιτική σκοπιμότητα; Αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω, να μπουν σε μια περιπέτεια τόσοι άνθρωποι γιατί;

Τα χωριά της Θηνιας έχουν εκπροσώπους, όχι έναν όχι δύο αλλά τέσσερις και από ότι ξέρω κανείς τους δεν συμφωνεί . Τους ρώτησαν ή τους θεωρούν διακοσμητικό στοιχείο . Άδικο θάχουν να συγκεντρώσουν υπογραφές από όλους για ένα τόσο σοβαρό θέμα;