Η Ιακωβάτειος για το ΤΗΜΟ

Από την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη ανακοινωθηκαν τα ακόλουθα για το Τμήμα Ηχου και Μουσικών Οργάνων:

  1. Αν και είναι κοινό μυστικό ότι η «συγχώνευση» Ιονίου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων εντάσσεται μέσα στα προαπαιτούμενα για την εξοικονόμηση πόρων, είναι ωστόσο μια ευκαιρία να ανοίξει ουσιαστικός διάλογος για τη δημιουργία και βιώσιμη λειτουργία ενός ανώτατου, τριτοβάθμιου/πανεπιστημιακού ιδρύματος πραγματικής επτανησιακής εμβέλειας.
  2. Στη βάση αυτή και παίρνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα σε μια, βέβαια, δυναμική τους προοπτική, δεν μπορεί κανείς, όντας σοβαρός και νουνεχής, να μη λάβει σοβαρά υπόψη του το Τμήμα Ήχου και Μουσικών Οργάνων στο Ληξούρι του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το οποίο διαθέτει άριστη κτηριακή και εργαστηριακή υποδομή, έχει έως τώρα επιδείξει αξιόλογη λειτουργία -παρά τα όποια μειονεκτήματα έχουν διαπιστωθεί λόγω διαχρονικής κρατικής αδιαφορίας- και έχει δημιουργήσει μια γόνιμη εμπλοκή με την τοπική κοινωνία. Αλλωστε και η σχετική Εκθεση Αξιολόγησης, που έγινε από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, κάνει λόγο για θετική λειτουργία του συγκεκριμένου Τμήματος.
  3. Στο πλαίσιο, λοιπόν, δημιουργίας ενός νέου τριτοβάθμιου/πανεπιστημιακού ιδρύματος στα Επτάνησα, το Τμήμα Ηχου και Μουσικών Οργάνων στο Ληξούρι δικαιούται να συνεχίσει τη λειτουργία του, προφανώς αναβαθμισμένο και στελεχωμένο με το κατάλληλο μόνιμο εκπαιδευτικό και εργαστηριακό προσωπικό.
  4. Επομένως, ως Εφορευτικό Συμβούλιο της Ιακωβατείου Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ληξουρίου είμαστε αντίθετοι με την οποιασδήποτε μορφής υποβάθμιση ή συγχώνευση -ουσιαστικά απαξίωση- του συγκεκριμένου Τμήματος. Αντίθετα, απαιτούμε την ουσιαστική αναβάθμισή του, ώστε απρόσκοπτα να συνεχίσει τη λειτουργία του στο Ληξούρι -σε έναν τόπο μακράς πνευματικής και γενικότερα πολιτισμικής δημιουργίας και προσφοράς.

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ