Η “κατάρα” των ηθοποιών που ενσάρκωσαν τον Ιησού. Τί τους συνέβη. Ο θρύλος θέλει όσους ηθοποιούς υποδύθηκαν το ρόλο του ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ να μην έχουν αίσιο τέλος

JESUS OF NAZARETH

Η πιο διαδεδομένη και επιτυχημένη ερμηνεία του ρόλου του Χριστού ενσαρκώθηκε από τον ηθοποιό Ρόμπερτ Πάουελ μέσα από την κινηματογραφική μίνι σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι «ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Ο 31 ετών τότε ηθοποιός λατρεύτηκε και αγαπήθηκε από εκατομμύρια πιστούς από όλο τον κόσμο οι οποίοι, όταν τον έβλεπαν, παραμέριζαν για να περάσει, του φιλούσαν το χέρι και έκαναν το σταυρό τους. Το γεγονός αυτό κυρίευσε την καριέρα του ηθοποιού, διότι όλοι τον είχαν ταυτίσει με το Χριστό και κανένας μετέπειτα ρόλος του σε ευρωπαϊκές κυρίως παραγωγές δε μπορούσε να τον αναδείξει περαιτέρω.
asdf

Άλλωστε, λίγοι ήταν οι σκηνοθέτες που ξεπέρασαν τη συγκλονιστική του ερμηνεία ως «Ιησού» και του προσέφεραν κάποιο ρόλο. Έτσι σιγά σιγά η καριέρα του άρχιζε να παίρνει τον κατήφορο και η τόση μεγάλη επιτυχία του Χριστού έδωσε την θέση της στην απογοήτευση και στα ψυχολογικά προβλήματα που ξεκίνησε να αντιμετωπίζει, σύμφωνα με φήμες. Πάντως σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς ο ίδιος, ο ρόλος του «Χριστού» άλλαξε τη ζωή του…

Διόλου καλή τύχη δεν είχε και ο δικός μας ηθοποιός Αλέξης Γκόλφης  που ερμήνευσε το ρόλο του Μανωλιού στην τηλεοπτική σειρά «ο Χριστός ξανασταυρώνεται» (1975-76) η οποία βασίστηκε στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη. Μετά τη σειρά ο Γκόλφης δεν μπόρεσε να συνεχίσει την καριέρα του, όπως ονειρευόταν, γιατί είχε ήδη στιγματιστεί. Κατέληξε άπορος και εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ και πέθανε δυόμιση χρόνια πριν (Αύγουστος 2007) σε ηλικία 59χρονών. Ο θάνατός του μάλιστα αποκαλύφθηκε δύο μήνες αργότερα μιας και κανείς δεν τον αναζήτησε.
aasdfasdf

Tο 2004 βγαίνει στις μεγάλες οθόνες η πιο σκληρή ταινία με τίτλο «Τα Πάθη Του Χριστού» δια χειρός Μέλ Γκίμπσον. Ο πρωταγωνιστής Τζέιμς Καβίζελ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων γλύτωσε τη ζωή του από θαύμα ουκ ολίγες φορές. Στην σκηνή πάνω στο σταυρό, ένας κεραυνός ξαφνικά χτυπά τον ηθοποιό, ο οποίος σώζεται κυριολεκτικά από τύχη. Ακόμα μία αστραπή τον χτυπά και στην σκηνή για την επί του Όρους ομιλία. Σε μια άλλη σκηνή του πέφτει ο σταυρός που κουβαλάει και παθαίνει σοβαρή εξάρθρωση ώμου. Στη συνέχεια των γυρισμάτων του δίνουν καταλάθος διπλό χτύπημα με το μαστίγιο και του δημιουργούν μια ουλή στην πλάτη. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αρρώστησε και από υποθερμία. Μετά από αυτή του την επιτυχία όμως όλες οι πόρτες είναι κλειστές και έχασε  τον ρόλο στην ταινία «Superman returns» που τόσο πολύ ήθελε..

aasdf

Ο ηθοποιός Τζέφρι Χάντερ ενσάρκωσε τον Ιησού στην επανέκδοση της ταινίας «ο Βασιλεύς των Βασιλέων» το 1961 και μάλιστα όντας 33χρονών! Ο Χάντερ, ενώ μέχρι τότε είχε μία καλή πορεία ως νέος ηθοποιός, μετά τον ρόλο του Ιησού χάθηκε. Εννιά χρόνια μετά την ταινία σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι του πέφτοντας στο πάτωμα από εγκεφαλικό επεισόδιο και χτυπώντας θανάσιμα το κεφάλι του.

sdfgsdfg