Η Κεφαλονιά στους δημοφιλέστερους προορισμούς λέει η μηχανή αναζήτησης πτήσεων Skyscanner

Το νησί μας, η υπέροχη ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ με αυξητική τάση βρίσκεται στη λίστα με τους τοπ 20 πιο δημοφιλείς προορισμούς που αναζήτησαν οι Ελληνες για αυτό το καλοκαίρι σύμφωνα με τις νέες, πολύ ενδιαφέρουσες μετρήσεις της παγκόσμιας μηχανής αναζήτησης πτήσεων με εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο Skyscanner.

Το καλοκαίρι 2018 είναι εδώ! Ηρθε η ώρα να μοιραστούμε μαζί σας τα νέα για το πώς έχουν διαμορφωθεί έως τώρα οι ταξιδιωτικές τάσεις (trends) του καλοκαιριού για τους Ελληνες ταξιδιώτες. Για πού άραγε έχουν αναζητήσει ήδη πτήσεις οι Ελληνες για τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις σύμφωνα με τα δεδομένα της Skyscanner;

Ακολουθούν δύο λίστες με τους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς σε αναζητήσεις εντός κι εκτός Ελλάδος σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή της η Skyscanner για αναζητήσεις πτήσεων μετ ’επιστροφής για αναχωρήσεις από την Ελλάδα μέσα στο χρονικό διάστημα 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου 2018.

Οσον αφορά τους προορισμούς του εσωτερικού αξίζει να σημειώσουμε πως η Κρήτη φαίνεται πως για άλλη μια χρονιά είναι πρώτη στις αναζητήσεις πτήσεων για μια καλοκαιρινή απόδραση, ενώ άνοδο στην κατάταξη σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2017 παρατηρείται φέτος για τα νησιά Ρόδο (+1 θέση), Σαντορίνη (+2 θέσεις), Πάρο (+2 θέσεις), Σάμο (+1 θέση), Κεφαλονιά (+3), Νάξο (+4) αλλά και για έναν προορισμό έκπληξη της ηπειρωτικής Ελλάδας, την όμορφη Καβάλα (+23 θέσεις).

Οσον αφορά τους προορισμούς εξωτερικού την πιο θεαματική άνοδο σημειώνει η Βενετία κερδίζοντας 14 θέσεις στην κατάταξη σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2017.

Στο τέλος του άρθρου θα βρείτε ένα infographic με τους προορισμούς εντός κι εκτός Ελλάδας καθώς και την αλλαγή στην κατάταξη σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι!

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πώς θα έχει διαμορφωθεί η κατάταξη στο τέλος του καλοκαιριού όταν θα είναι στη διάθεσή μας και τα δεδομένα με τις αναζητήσεις που θα γίνουν last minute μέσα στον Ιούλιο και τον Άυγουστο. Stay tuned λοιπόν!

Η λίστα με τους τοπ 20 προορισμούς σε αναζητήσεις πτήσεων εντός Ελλάδας: 1. Κρήτη, 2. Ρόδος, 3. Αθήνα, 4. Σαντορίνη, 5. Θεσσαλονίκη, 6. Μυτιλήνη, 7. Πάρος, 8. Κως, 9. Χίος, 10. Κέρκυρα, 11. Σάμος, 12. Ικαρία, 13. Αλεξανδρούπολη, 14. Μήλος, 15. Κάρπαθος, 16. Λήμνος, 17. Αστυπάλαια, 18. Κεφαλονιά, 19. Νάξος, 20. Καβάλα.

Η λίστα με τους τοπ 20 προορισμούς σε αναζητήσεις πτήσεων εκτός Ελλάδας: 1. Λάρνακα, 2. Λονδίνο, 3. Νέα Υόρκη, 4. Ρώμη La Fontana de Trevi, 5. Παρίσι, 6. Βαρκελώνη, 7. Αμστερνταμ, 8. Βερολίνο, 9. Μιλάνο, 10. Λισαβόνα, 11. Μόναχο, 12. Μαδρίτη, 13. Πάφος, 14. Βουδαπέστη, 15. Βιέννη, 16. Βουκουρέστι, 17. Βενετία, 18. Στοκχόλμη, 19. Πράγα, 20. Κίεβο.