Η κ. Υπουργός Πολιτισμού-Αθλητισμού ΗΛΘΕ στον Δήμο Ληξουρίου, ΕΙΔΕ τον κ. Δήμαρχο, και ΑΠΗΛΘΕ!!!

Από την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ληξουρίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η ίδια η στάση της κ.Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠ.ΠΟ.Α.) κατά την επίσκεψή της στον Δήμο Ληξουρίου, αποκάλυψε τον προσχηματικό της χαρακτήρακαι την επιδίωξη να συγκαλυφθεί η κυβερνητική εγκατάλειψη και στον τομέα του Πολιτισμού – Αθλητισμού όπως και γενικότερα.

Η άρνησή της να δεσμευτεί έστω και στο ελάχιστο στα αιτήματα που αφορούσαν την περιοχή της Παλικής (αρνήθηκε ακόμη και να σηκωθεί στο βήμα που της παραχώρησε ο Δήμαρχος Ληξουρίου),  απέδειξε ότι στόχος της επίσκεψής της στο Δήμο Ληξουρίου και συνολικά στο νομό, ήταν η πολιτική – προεκλογική «αξιοποίηση» των εγκαινίων της Αρχαιολογικής Συλλογή Σάμηςκαι άλλων υποσχέσεων ( ανάδειξης και προστασίας του Μυκηναϊκού τάφου Τζαννάτων, συμπληρωματική χρηματοδότηση του Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου επανεκκίνηση ανασκαφικών δραστηριοτήτων στην Ιθάκη κ.α.) κάνοντας μάλιστα λόγο για έργα ύψους 8.000.000 ευρώ!

Την στάση της κ.Υπουργούκάλυψε και διευκόλυνε η στάση της Δημ.Αρχής και προσωπικά του κ.Δημάρχου Ληξουρίου, που όχι μόνο δεν έθεσε το σύνολο των αιτημάτων της περιοχής που αφορούσαν το ΥΠ.ΠΟ.Α., αλλά εξαφάνισε εντελώς και τα άλλα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησαν οι σεισμοί του 2014 και ο «Ιανός» (αποκαταστάσεις, αποζημιώσεις κλπ)  που έπρεπε η κ.Υπουργός ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης να πάρει θέση και να δώσει απαντήσεις για ποιολόγο ακόμημέχρι σήμερα εκκρεμούν. Εξαντλώντας την τοποθέτησή του σε ανούσιους διθυράμβους για την επέτειο της μάχης των Πλαταιών(!!!), βράβευσε απλά την κ. Υπουργό χωρίς να πάρει έστω και  την στοιχειώδη υπόσχεση για την επισκευή τηςΙακωβάτειου βιβλιοθήκης και των μνημείων, για τον επαναπατρισμό της αρχαιολογικής συλλογής Παλικής και αγαλμάτων «Ξι», τις περαιτέρω ανασκαφές,την συντήρηση της πύλης των Ταφίων, την ενίσχυση της φιλαρμονικής σχολής Πάλλης κ.α.  Παράλληλα δεν βρήκε λέξη να πει για τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο τομέα των Αθλητικών υποδομών στο Δήμο Ληξουρίου ( μηδενικές ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, κολυμβητήριο κ.α.)

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης που παραβρέθηκε στην συνάντηση, τόνισε ότι είναι απαράδεκτο κάποιες μεμονωμένες αυτονόητες κυβερνητικές παρεμβάσεις στο τομέα του πολιτισμού στο Δήμο Ληξουρίου και γενικότερα στο νομό, να αξιοποιούνται με φιέστες και ευχαριστίες, για να συγκαλυφθεί η κυβερνητική εγκατάλειψη και στον τομέα του Πολιτισμού – Αθλητισμού όπως και γενικότερα. Τόνισε ότι ούτε στις σχετικές πρωτοβουλίες στην Βουλή (ερώτηση του ΚΚΕ για την φιλαρμονική) ούτε εδώ σήμερα η κ. υπουργός έδωσε απαντήσεις και διέξοδο. Πρόβαλε επίσης το πλήρες πλαίσιο αιτημάτων, που εκτός των άλλων αφορούν, την επισκευή της Ιακωβάτειου βιβλιοθήκης και των μνημείων, την ενίσχυση της φιλαρμονικής σχολής Πάλλης, την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων και κολυμβητηρίου στη Παλική, την ενίσχυση του Τ.Α.Σ. και γενικότερα τα εκκρεμούντα έργα και αποζημιώσεις για τις καταστροφές των σεισμών και του Ιανού κ.α.

Η απόλυτη σιωπή της κ. Υπουργού σε όλα τα παραπάνω ζητήματα και η εμμονή της σε παρεμβάσεις τεχνικού χαρακτήρα (σωστή αξιοποίηση των «χρηματοδοτικών εργαλείων»), αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την υποκρισία αλλά και την αδυναμία και της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ. όπως και όλων των προηγούμενων (Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ), να ανταποκριθούν έστω και στο ελάχιστο στις οξυμμένες λαϊκές ανάγκες και στο τομέα του Πολιτισμού-Αθλητισμού όπως άλλωστε και γενικότερα.

Η λαϊκή συσπείρωση καλεί το λαό της Παλικής να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις εξαπάτησης, αλλά και για την συνεισφορά της Δημοτικής Αρχήςσε αυτές .

Ληξούρι 1/9/2021
Η Λαϊκή Συσπείρωση
Δήμου Ληξουρίου