Η Λ. Συσπείρωση ξετινάζει τη Δημοτική Αρχή για τη μεταφορά τροφίμων στο Γηροκομείο.

«Προχώρησαν στην εσπευσμένη μεταφορά των τροφίμων στο νέο κτίριο του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου ενώ αυτό δεν έχει ακόμα παραληφθεί, λόγω κακοτεχνιών, από τις αρμόδιες Επιτροπές παραλαβής»!

Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, σε χθεσινή της ανακοίνωση η Λαϊκή Συσπείρωση Αργοστολίου για μεταφορά τροφίμων στο νέο δημοτικό Γηροκομείο από τη Δημοτική Αρχή.

Η ανακοίνωση έχει ως ακολούθως:

Η Δημοτική Αρχή στο Δήμο Αργοστολίου (ΠΑΣΟΚ-επιχειρηματίες),  προχώρησε εσπευσμένα (στις 27 Σεπτεμβρίου του 2020), στην μεταφορά των τροφίμων του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου από την Μονή Αγίου Ανδρέα  (φιλοξενούνταν από τους σεισμούς του 2014), στο νέο κτίριο του Δημοτικού Γηροκομείου στο Αργοστόλι.

Η μεταφορά των τροφίμων πραγματοποιήθηκε ενώ η διαδικασία της προσωρινής και οριστικής παραλαβής της Α’ και Β’ Φάσης του έργου έχει διακοπεί, μέχρις ότου ο εργολάβος αποκαταστήσει τις κακοτεχνίες των υφιστάμενων δύο εργολαβιών !!

Παράλληλα δεν έχει ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός που αφορά στην  προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού στο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου, με αποτέλεσμα το ίδρυμα να « λειτουργεί» με δωρεές ιδιωτών, μιας και η σημερινή κυβέρνηση (Ν.Δ.) και όλες οι προηγούμενες διαχρονικά, δεν έχουν χρηματοδοτήσει με ούτε 1 ευρώ την λειτουργία του.

Στα παραπάνω πρέπει να συνυπολογιστεί και η υποστελέχωση  του προσωπικού που «τσακίζει κόκκαλα», αφού δεν έχει γίνει καμιά πρόσληψη μόνιμου προσωπικού εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αναγκάζοντας και την δομή αυτή, να δουλεύει ουσιαστικά με προσωπικό κάτω από τα όρια ασφαλείας και φυσικά χάρη στην αυτοθυσία και αυταπάρνηση των εργαζομένων.  Αυτές εξάλλου τις ελλείψεις προσωπικού στο Γηροκομείο Αργοστολίου, επικαλέστηκε η τωρινή και οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές για να προχωρήσουν στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, στη διαχείριση της περιουσίας του  που συνεπάγονται εκτός των άλλων και αυξημένο κόστος της λειτουργίας του.

Με βάση τα παραπάνω  είναι αυτονόητο ότι η εσπευσμένη μεταφορά των τροφίμων σε εγκαταστάσεις που δεν έχουν παραληφθεί από τις αρμόδιες επιτροπές παραλαβής του έργου λόγω κακοτεχνιών και ελλείψεων των εργολαβιών,  έγινε κάτω από το κράτος πολιτικών και άλλων σκοπιμοτήτων και όχι με κριτήριο την τήρηση όλων των απαραίτητων όρων για την ασφαλή μετεγκατάστασή τους και την επαρκή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους. 

Είναι επίσης αυτονόητο ότι προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά αν και πότε θα ολοκληρωθούν οι κακοτεχνίες και τα υπόλοιπα των εργολαβιών, αν και πότε θα αποκτήσει το νέο Γηροκομείο σύγχρονο εξοπλισμό. Τα ερωτήματα αυτά χρήζουν απαντήσεων στους πολίτες του Δήμου μας που παρακολουθούν εδώ και πολλά χρόνια μια διελκυστίνδα ευθυνών μεταξύ των τοπικών Αρχών για το δικό μας «γεφύρι της Άρτας». 

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί όλους τους συμπολίτες μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τις  παραπάνω ευθύνες Δήμου και ΠΙΝ, καθώς και τις  διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) που  θεωρούν κόστος και βάρος ότι έχει σχέση με την υγεία, την πρόνοια την ασφάλεια και την αξιοπρεπή διαβίωση των ηλικιωμένων παρότι  τα έχουν πληρώσει με αίμα και ιδρώτα μια ολόκληρη ζωή. 

Ειδικότερα η σημερινή Δημοτική Αρχή (όπως και η προηγούμενη δημοτική αρχή Παρίση που δεν παρέλαβε ποτέ αυτό το έργο),  αναλαμβάνει μεγάλη και αποκλειστική πολιτική ευθύνη για όποια επίπτωση υπάρξει  ως αποτέλεσμα των εκκρεμούντων έργων και των παρεμβάσεων.

Οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν πλέον επιτακτική ανάγκη  την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραλαβής του νέου Γηροκομείου στο Αργοστόλι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του. Επιβάλλουν επίσης την άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού,  την γενναία χρηματοδότησή του με αποκλειστική ευθύνη του Κράτους που θα διασφαλίζει την εύρυθμη και σε όλη την έκταση λειτουργία του, την άμεση ολοκλήρωση της προμήθειας –εγκατάστασης σύγχρονου εξοπλισμού του, την κατάργηση της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας και της διαχείρισης της περιουσίας του, την απόδοση των χρωστούμενων του ΕΟΠΥΥ προς το Δημοτικό Γηροκομείο. 

Λαική Συσπείρωση Δήμου Αργοστολίου