Η Μεγάλη Παρασκευή του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς κραυγή αγωνίας προς όλες τις κατευθύνσεις

Σημαντική ενημέρωση όλων των πολιτών που θα απευθυνθούν σήμερα Μεγάλη Παρασκευή στο Νοσοκομείο.
Σήμερα δεν υπάρχει εφημερεύων Παθολόγος για τα επείγοντα Παθολογικά περιστατικά και την Παθολογική Κλινική. Oι γιατροί του Νοσοκομείου εδώ και μήνες εκπέμπουν κραυγή αγωνίας προς όλες τις κατευθύνσεις (Υπουργείο υγείας, βουλευτή, Δήμο, Περιφέρεια) για το επερχόμενο κακό (έλλειψη ιατρικού προσωπικού). Εφαρμόσιμη λύση δεν δόθηκε από κανένα.
O γιατρός που θα βρείτε σήμερα να εξυπηρετεί τα επείγοντα Παθολογικά περιστατικά και την Παθολογική Κλινική το κάνει ΕΘΕΛOΝΤΙΚΑ και μόνον αφού:
* Είναι Νεφρολόγος και όχι Παθολόγος.
* Εφημερεύει για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, που λειτουργεί σήμερα κανονικά και προσφέρει θεραπεία σε 18 ασθενείς, ώστε καλύπτει δύο τμήματα, πού είναι πανελλήνια νοσοκομειακή πρωτοτυπία.
* Η Δεν προβλέπεται από καμιά διαδικασία, ούτε αποτελεί οδηγία από κανένα αρμόδιο φορέα, αλλά προκύπτει μόνο από την κατανόηση ότι όσοι ασθενείς έρθουν σήμερα στο Νοσοκομείο περιμένουν να βρούν ένα γιατρό πού να μπορεί να βοηθήσει, κατά την γενική ιατρική του κρίση, ακόμη και χωρίς αρμοδιότητα, αφού δεν διατίθεται αρμόδιος ειδικός Παθολόγος.
Η κατάσταση μοιάζει με καταρρέον μέτωπο μάχης, με μερικούς ζωντανούς ακόμη μαχόμενους φαντάρους. Oι στρατηγοί την …έκαναν για Πάσχα.
Ζητάω την κατανόησή σας και θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω, συν Θεώ, του οποίου όλοι ζητάμε συνειδητά τη βοήθεια.

Ευάγγελος  Γιαννάτος
Νεφρολόγος, Διευθυντής Μονάδος Τεχνητού Νεφρού
Εθελοντικά εφημερεύων για τα Επείγοντα Παθολογικά και την Παθολογική Κλινική