Η μεγαλύτερη πτήση στον Κόσμο από την Qantas. 17 ώρες στον αέρα non stop. Δρομολογείται από τον Μάρτιο 2018 και θα συνδέει το Λονδίνο με το Περθ της Αυστραλίας

Η μεγαλύτερης διάρκειας non stop πτήση στον κόσμο δρομολογείται από τον Μάρτιο του 2018. Θα συνδέει το Λονδίνο με το Περθ της Αυστραλίας και θα είναι στον αέρα 17 ώρες χωρίς ενδιάμεση στάση.

Τις πρώτες απευθείας πτήσεις από την Αυστραλία στην Ευρώπη και συγκεκριμένα από το Περθ στο Λονδίνο σχεδιάζει να υλοποιήσει η Qantas Airways. Η πτήση, θα πραγματοποιείται με το αεροσκάφος Dreamliner της Μπόινγκ.

Οταν η εταιρεία το 1947 δρομολόγησε τις πρώτες πτήσεις από το Λονδίνο στην Αυστραλία, χρειαζόταν τέσσερις ημέρες και εννέα στάσεις. Σήμερα σε λιγότερο από ένα 24ωρο οι επιβάτες μπορούν να βρίσκονται από τη άκρη του πλανήτη στην άλλη.

Οπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC η απόσταση που θα διανύεται είναι  9,000 μίλια ή 14,498 χλμ. Σήμερα η μεγαλύτερη διαδρομή πραγματοποιείται από την Emirates Airlines, είναι 14,200 χιλιόμετρα και συνδέει το Ντουμπάι με το Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Η συνολική διάρκεια της πτήσης, που πραγματοποιείται με ένα Airbus A380, είναι 16 ώρες και 35 λεπτά.

(iefimerida)