Η μπάντα του Ληξουρίου εκπροσώπησε την Κεφαλονιά στη Ζάκυνθο

Τμήμα της μπάντας της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου βρέθηκε στη Ζάκυνθο καλεσμένη του Δήμου Ζακύνθου και του Μιλάνειου Ναυτικού Μουσείου με την υποστήριξη της ΚEΔHKE, το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου – 1η Οκτωβρίου εκπροσωπώντας την Κεφαλονιά στις εκδηλώσεις για τους εορτασμούς για την επέτειο της Νίκης του Χριστιανικού στόλου στην Ναυμαχία της Ναυπάκτου τον Οκτώβριο του 1571.

Στις εκδηλώσεις έλαβαν μέρος επίσης τμήματα προερχομενα από την Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας, την Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκίμμης, η Φιλαρμονική Ζακύνθου και.

Η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου παρήλασε μαζί με τις άλλες Φιλαρμονικές στο κέντρο της Ζακύνθο το πρωί του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου και το βράδι της ίδιας ημέρας έδωσε συναυλία με έργα επτανησίων συνθετών στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζακύνθου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Χαράλαμπου Α. Μακρή.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 1η Οκτωβρίου η Φιλαρμονική έλαβε μέρος στη βραδινή εκδήλωση – αναπαράσταση του ερχομού των νικητών ναυμάχων στη Ζάκυνθο όπου στο τέλος της οποίας ο αρχιμουσικός μας κος Μακρής διεύθυνε τον Εθνικό Ύμνο με όλες τις παρευρισκόμενες Φιλαρμονικές μπροστά στο άγαλμα του Διονυσίου Σολωμού στην ομόνυμη πλατεία της Ζακύνθου.

Το τμήμα της Φιλαρμονικής μας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αποσπώντας άριστες κριτικές για τις εμφανίσεις του και την απόδοση στο ομολογουμένως απαιτητικό συναυλιακό ρεπερτόριο που απέδωσε, δείγμα για άλλη μια φορά της υψηλής ποιότητας μουσικής παιδείας που παρέχεται στις τάξεις και τα μουσικά σύνολα της Σχολής μας. Τα μουσικά σύνολα της Σχολής μας πλέον έχουν ξεπεράσει τα στενά όρια του νησιού μας και είναι σε θέση να σταθουν επιτυχώς σε όποια εκδήλωση κι αν ζητηθεί να συμμετέχουν εντός ή εκτός Κεφαλονιάς. Απόδειξη για αυτό οι συνεχείς προσκλήσεις για συμμετοχή σε εκδηλώσεις υψηλού μουσικού επιπέδου εκτός Κεφαλονιάς αλλά και το συνεχές ενδιαφέρον κορυφαίων μουσικών καλλιτεχνών και παιδαγωγών να συνεργαστούν με τα μουσικά μας σύνολα και να διδάξουν στους μαθητές της Σχολής.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το διοικητικό συμβούλιο και τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δη.Κε κύριο Άγγελο Κωνσταντάκη για την υποστήριξη της αποστολής και την παρουσία του στις εκδηλώσεις που παρέστη η Φιλαρμονική μας.

(Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου)