Η νέα έκθεση του Ρόλαντ

Δεν είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία αφιερώνω, άρθρο πρόσκλησης αλλά και κριτικής, στην περίπτωση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, του πασίγνωστου πλέον, επιτυχημένου μύστη της Τέχνης, φίλου Ρόλαντ Στεμπάρι.

Ας ξαναθυμήσω, στο αγαπητό μου αναγνωστικό κοινό, στις φίλες και τους φίλους μου, γνωστούς και αγνώστους, το διάγραμμα της προσωπικότητας του χαρισματικού Ρόλαντ. Τελειόφοιτος Ακαδημίας Καλών Τεχνών, στο τμήμα Μνημειακής Γλυπτικής, διορισμένος από το Κράτος, στο kino-teater της Λούζνια (Lushnjas), και μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ).

Αυτοί, είναι οι επίσημοι ΤΙΤΛΟΙ, οι οποίοι συνοδεύουν τον Ρόλαντ Στεμπάρι, και επικυρώνουν, την μαθητεία του, κάτω από γνήσιους διδασκάλους της Τέχνης. Οι αληθινοί του τίτλοι όμως, είναι αυτοί, του αναμφισβήτητου φυσικού ταλέντου του, είναι δηλαδή τα «διπλώματα», τα οποία η ίδια η Φύση απονέμει, κατά την γέννηση ή μάλλον κατά την σύλληψη, του «εν δυνάμει» χαρισματικού!

Ετσι, πάντοτε τον περιγράφω στα άρθρα μου, κατά την Γαλλική ορολογία, ως «multidimensionnel», πολυδιάστατο, και «multitalentueux», πολυτάλαντο, λαμβανομένης υπ’ όψιν, της ΤΡΙΠΛΗΣ επαγγελματικής του ιδιότητος, ως Αγιογράφου, Ζωγράφου και Γλύπτη επίσης.

Αυτή η παρουσία πολλών Τεχνών ταυτοχρόνως, τον προβιβάζει στην υψηλή εκείνη και επίζηλη θέση, του Αναγεννησιακού καλλιτέχνη, άποψη η οποία δεν αποτελεί υπερβολή, εάν συνδεθεί, με τους τρόπους της Ζωγραφικής του, και ειδικότερα, με την πολύ μεγάλη ικανότητα, στην προσωπογραφία, η οποία μας θυμίζει την ικανότητα του μεγάλου Πικάσσο, όταν ζωγράφισε τον πίνακα της μητέρας του, της Μαρίας Πικάσσο Λόπεθ, το 1896, σε ηλικία μόλις δέκα πέντε χρόνων!

Ο Ρόλαντ, πολύ νέος στην ηλικία, είχε και έχει, άνεση και ευχέρεια, να δημιουργεί ζωντανές και πιστές προσωπογραφίες, παράλληλα, με το προσωπικό στυλ το οποίο ακολουθεί, το σύγχρονο και ελεύθερο!

Δεν θα μακρυγορήσω άλλο, στην παρουσίαση και στην κριτική της Τέχνης του Ρόλαντ. αξίζει, να επισκεφτεί κανείς, την παραδεισένια πλατεία των Φωκάτων Λακήθρας, απέναντι από τα πανύψηλα πεύκα της, όπου ακριβώς ο Ρόλαντ, διατηρεί το εργαστήριο και εκθετήριό του. το ναό της Τέχνης!

Η έκθεση εγκαινιάστηκε, στις 31 Μαρτίου, ώρα 20.00 και η προσέλευση φίλων και φιλότεχνων αγοραστών, υπήρξε εντυπωσιακή και αποδεικτική, της αξίας του καλλιτέχνη!

Παρήλασαν προσωπικότητες της νήσου, από τους χώρους της πολιτικής, της Τέχνης, των επιχειρήσεων, των Γραμμάτων! Η Διάρκεια της Εκθεσης, θα είναι μέχρι της 13 Απριλίου 2018, και ώρες επισκέψεων, αναγράφονται από 20.00 έως 23.00 καθημερινώς.

Τελειώνω, με την Γαλλόφωνη, προτροπή μου για σας: «Profiter del’ occasion» ή αλλιώς, «επωφεληθείτε της (μεγάλης) ευκαιρίας»!