Η νέα προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής

Από την Ε.Π.Ο. έγινε γνωστή η τροποποιημένη προκήρυξη του Πρωταθλήματος 2020-2021 της Γ’ Εθνικής, στον 9ο Ομιλο, της οποίας συμμετεέχει ο Παλληξουριακός.

Από τον 9ο όμιλο, θα υποβιβαστούν στα τοπικά Πρωταθλήματα οι 5 τελευταίες ομάδες της τελικής κατάταξης, ενώ η Πρωταθλήτρια θα δώσει αγώνες μπαράζ για να διεκδικήσει μία από τις 4 θέσεις που οδηγούν στην football league της επόμενης περιόδου.

Υπενθυμίζουμε και πάλι ότι το Πρωτάθλημα θα συνεχισθεί από το σημείο που διεκόπη και θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή μόνο των αγώνων του Α’ Γύρου.

Επίσης, σε περίπτωση που δεν διεξαχθούν τα τοπικά Πρωταθλήματα, δεν θα προβιβαστεί καμία ομάδα της Α’ Κατηγορίας στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής περιόδου 2021-2022.

Το άρθρο 17 αναφέρει για τις αλλαγές:

Νέοι κανόνες διεξαγωγής πρωταθλήματος

Λόγω της μακράς διακοπής του πρωταθλήματος και με πρόθεση την συνέχιση και ολοκλήρωση αυτού ορίζονται τα κατωτέρω:

α) Ορίζεται ως ημερομηνία επανεκκίνησης του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 η 11η Απριλίου 2021

β) Ορίζεται ότι το πρωτάθλημα θα συνεχισθεί από το σημείο που διεκόπη και θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή μόνο των αγώνων του πρώτου γύρου.

γ) Ορίζεται ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στον αριθμό των προβιβαζόμενων στην ανώτερη κατηγορία ομάδων, όπως και των υποβιβαζόμενων στην κατώτερη κατηγορία.

δ) Ορίζονται ως μονοί οι αγώνες του ειδικού πρωταθλήματος προβιβασμού κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στην παρ. 4 αρ. ΙΙΙ του άρθρου 15 της παρούσας.

ε) Ορίζεται ότι οι ομάδες που δεν θα συμμετάσχουν εφεξής στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (αφότου αυτό επανακινήσει) καταλαμβάνουν την τελευταία θέση στον βαθμολογικό πίνακα και υποβιβάζονται. 

Στις ομάδες αυτές δεν θα επιβληθεί άλλη κύρωση, πέραν του υποβιβασμού, εφόσον δηλώσουν εγγράφως την παραίτησή τους μια εβδομάδα πριν την επανεκκίνηση του Πρωταθλήματος.

στ) Στην περίπτωση που η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφασίσει την μη διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων των ΕΠΣ, θα καταργηθεί η παράγραφος 15.3 και δεν θα υπάρξει προβιβασμός καμίας ομάδος από την πρώτη κατηγορία των ΕΠΣ στην Γ’ Εθνική, αφού δεν θα υπάρχουν πρωταθλήματα και νικητές για να προβιβαστούν και με στόχο την μείωση των ομάδων της Γ’ εθνικής και την δημιουργία πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος την επόμενη αγωνιστική περίοδο.