Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει το Δήμο Κεφαλονιάς για τον Πλατύ Γιαλό. Δεν ενδιαφέρθηκε για το μέλλον της παραλίας.

O κ. Γεράσιμος Βασιλάτος

Τον Δήμο Κεφαλονιάς καταγγέλει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛOΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ για τον Πλατύ Γιαλό.
H Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
O Πλατύς Γιαλός έγινε η αμμουδιά του Αργοστολιώτη, ιδιαίτερα μετά το 1985, όταν ο τότε Δήμος Αργοστολίου μετά από αγώνες, συνήψε με τον ΕOΤ χρησιδάνειο παραχώρησης για 30 χρόνια άνευ ανταλλάγματος. Μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια μεγάλη επιτυχία της τότε Δημοτικής Αρχής, που προσέφερε δωρεάν στους δημότες αλλά και σε όλους τους επισκέπτες την οργανωμένη αμμουδιά του Πλατύ Γιαλού.
Γεγονός είναι ότι η αμμουδιά αυτή τα τελευταία χρόνια είχε υποβαθμισθεί υπέρ άλλων αμμουδιών καλλίτερα οργανωμένων, ανεξάρτητα όμως της υποβάθμισης αυτής και των ελλείψεων σε υλικά και ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, παρέμενε πάντοτε ένας από τους μύθους της Κεφαλονιάς.
Η παραχώρηση αυτή έληξε τις 18/12/2015. Από τα έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή έστειλε στην ΕΤΑΔ

(Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.), τέσσερα έγγραφα:
1.  Tο υπ αρίθ. 47861/14-12-2015 αίτημα παραχώρησης της αμμουδιάς Πλατύ Γιαλού.
2. Το υπ αρίθ. 13530/25-04-2016 έγγραφο υπενθύμισης για την τύχη της αμμουδιάς.
3. Το υπ αρίθ.14909/10-5-2016 έγγραφο.
4. Το υπ αρίθ.19004/7-6-2016 έγγραφο διαμαρτυρίας
Ταυτόχρονα στέλνει τις 26/04/2016 email στην Βουλευτή του Νομού κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, στο οποίο αναφέρει ότι η κα Στάθη (διευθύντρια τμήματος Μεγάλων Συμβάσεων), ενημέρωσε τηλεφωνικά την Δημοτική Αρχή πως η ΕΤΑΔ έχει την πρόθεση να παραχωρήσει την αμμουδιά αντί του ποσού των 30.000,00€ τον χρόνο, το οποίο ποσόν θεωρείται αρκετά μεγάλο για την Δημοτική Αρχή.
Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή ενδιαφέρθηκε μόλις 4 ημέρες πριν την λήξη της δωρεάν παραχώρησης , για το μέλλον του Πλατύ Γιαλού, μάλιστα μετά από 4 μήνες από την λήξη της σύμβασης, στέλνει ακόμη τρία έγγραφα στην ΕΤΑΔ, και ένα email στην βουλευτή.
Είναι ξεκάθαρο ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή όχι μονάχα δεν ενδιαφέρθηκε για το μέλλον του Πλατύ Γιαλού, αλλά και η κινητοποίηση που έκανε για την τάχα υπεράσπιση δεν ήταν τίποτα άλλο από μια μπαταριά στον αέρα!
Για ποιόν λόγο δεν έφερε το θέμα σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, και με μια απόφαση ομόφωνη να διεκδικούσε και να απαιτούσε ώστε ο Πλατύς Γιαλός να παραμείνει στην διαχείριση του Δήμου;
Γιατί δεν κατέθεσε ποτέ πρόγραμμα ανάπτυξης και αναβάθμισης της πιο σημαντικής παραλίας της περιφέρειας του Αργοστολιού;
Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε πόσα εισπράττει από την εκμετάλλευση του Πλατύ Γιαλού και τελικά πόσο αξίζουν οι δημότες για να έχουν μια αξιοπρεπή παραλία;
Γιατί δεν είχε την ευαισθησία να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά υποχρεώθηκε να το συζητήσει στην τελευταία σύγκλιση του Δ.Σ. τις 6/7/2016 όταν ζήτησε η αντιπολίτευση να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης;
Τα κροκοδείλια κλάματα και οι καταγγελίες του Αντιδημάρχου ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν φτάνουν για να καλύψουν όχι μόνον την αδιαφορία και την ανικανότητα που επέδειξε η Δημοτική Αρχή για ένα τέτοιο θέμα, αλλά και τις σκοπιμότητες για μια μελλοντική “ιδιωτικοποίηση” του Πλατύ Γιαλού με ότι αυτό συνεπάγεται.
O Πλατύς Γιαλός ανήκει στους Αργοστολιώτες και κατ επέκταση στους Δημότες του Δήμου, και αυτό πρέπει να κατανοήσει η Δημοτική Αρχή και να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα.

Για την Ν.Ε. Κεφαλονιάς Ιθάκης
Γεράσιμος Βασιλάτος
Γραμματέας


Δήμος: κ. Βασιλάτε του ΣΥΡΙΖΑ, σας συμβουλεύουμε, σας εφιστούμε την προσοχή και απορούμε…


Από τη Δημοτική Αρχή δόθηκε η ακολουθή απάντηση στη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πλατύ Γιαλό:

Είναι πραγματικά οξύμωρο να διαβάζουμε στην ανακοίνωση του γραμματέα της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γεράσιμου Βασιλάτου ότι ο Πλατύς Γιαλός ανήκει στους δημότες του Δήμου Κεφαλλονιάς, αλλά η Κυβέρνησή του να θεωρεί το Πλατύ Γιαλό ένα «καλοψημένο φιλέτο» και να θέλει να τον δώσει σε ιδιώτη, ώστε να μην ανήκει πια στους δημότες του Δήμου Κεφαλλονιάς.

Δεν γνωρίζουμε πόσο ανειλημμένες ήταν οι υποχρεώσεις του κ. Βασιλάτου στις 4 Ιουλίου που η Δημοτική Αρχή και ένα μέρος της Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου είπαν ένα ηχηρό «όχι» στον εκπρόσωπο της ΕΤΑΔ που ήρθε να παραλάβει τον Πλατύ Γιαλό, δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσο ανειλημμένες ήταν οι υποχρεώσεις του ίδιου στις 6 Ιουλίου που έγινε δημοτικό συμβούλιο, συζητήθηκε το θέμα εκτενώς και δόθηκαν όλες οι λεπτομέρειες των κινήσεων της Δημοτικής Αρχής στη δημοσιότητα, καθώς και οι στόχοι της από δω και στο εξής… Τον συμβουλεύουμε, του εφιστούμε την προσοχή και απορούμε πάντως για τα εξής:

Ας αποφασίσουν εκεί στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ τελικά τι υποστηρίζουν, την Κεφαλονιά ή την Κυβέρνησή τους; Κανείς άλλωστε δεν ξεχνά την ανεξήγητη επίθεση προς τη Δημοτική Αρχή της Περιφερειακής Συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ κας Πεφάνη Σουζάνας την ημέρα της κινητοποίησης στον Πλατύ Γιαλό.

Λέει ο κ. Βασιλάτος στην ανακοίνωσή του ότι η Βουλευτής του νομού κα Θεοπεφτάτου ενημερώθηκε για το όλο θέμα στις 26/04/2016 μέσω email. Τι έκανε για τον Πλατύ Γιαλό αλήθεια;; Τόσο εμείς όσο και ο λαός της Κεφαλονιάς επιθυμεί να γνωρίζει αναλυτικά, όπως αναλυτικά κι εμείς τον ενημερώσαμε για τις κινήσεις μας, τι ακριβώς έκανε και σε ποια χρονική στιγμή η Βουλευτής του νομού και εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Oμάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Επειδή πιθανότατα δεν το γνωρίζει, η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να κινηθεί νομικά και να διεκδικήσει όσα ανήκουν στον κεφαλλονίτικο λαό. Θα υποστηρίξει αυτή τη μάχη που είναι μάχη όλων των Κεφαλλονιτών απέναντι στις «αχόρταγες» επιθυμίες της Κυβέρνησή του για ξεπούλημα των πάντων στο νησί μας ή κωλύεται λόγω της κομματικής του ιδιότητας;

Επειδή ούτε κι αυτό γνωρίζει από ότι φαίνεται, έχει επισκεφθεί τον Πλατύ Γιαλό τις τελευταίες ημέρες, έχει απολαύσει το μπάνιο του στην παραλία κάνοντας χρήση των δωρεάν ξαπλώστρων που παρέχει ο Δήμος της Κεφαλονιάς μετά από απόφαση του Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση; Αν όχι, να το κάνει, ίσως έτσι κατανοήσει τι σημαίνει να δίνεις μάχη για τους δημότες που υπηρετείς.

Oλοκληρώνοντας, συνιστούμε στον κ. Βασιλάτο, να αποβάλει τις κομματικές του ιδεοληψίες και να μιλά όταν έχει πραγματικά να πει κάτι σοβαρό και ουσιαστικό.

platys gialos