Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον «Υπερίωνα»

Από την Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής Κεφαλονιάς ξαι Ιθάκης, καθώς και μέλη των Τοπικων Οργανώσεων Ληξουρίου, Αργοστολίου και Σάμης, βρεθήκαμε την Κυριακή (18/12) στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar ενίσχυσης της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. “ΥΠΕΡΙΩΝ” στο Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας στο Ληξούρι.

Το τελευταίο διάστημα, υπάρχει ένα μεγάλο οικονομικό αδιέξοδο στον “ΥΠΕΡΙΩΝΑ”, που ξεκίνησε εδώ και επτά μήνες με την έναρξη της Στέγης Ημερήσιας Διαβίωσης. Οι εργαζόμενοί είναι απλήρωτοι και δεν μπορούν να λάβουν ούτε το δώρο των Χριστουγέννων, διότι με ευθύνη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, έχει καθυστερήσει να γίνει η χρηματοδότηση της Στέγης με περαιτέρω κίνδυνο τη διακοπή της λειτουργίας των δομών.

Επιπλέον, η κρατική επιχορήγηση δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τις 8.000 ευρώ τον χρόνο. Πέρσι δεν δόθηκε και φέτος άντι 8.000 ευρώ δόθηκαν 4.000 ευρω. Συνεπεία των ανωτέρω, υπηρεσίες υποστήριξης προς τους ωφελούμενους με στόχο την ανεξάρτητη διαβίωση και με σεβασμό στα δικαιώματά τους, κινδυνεύουν να παυσουν μα προσφέρονται.

Η συνέχιση του έργου του “ΥΠΕΡΙΩΝΑ” είναι απαραίτητη διότι οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι τέτοιες ώστε τα άτομα που στεγάζονται διαβιούν σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και ταυτόχρονα τους παρέχονται οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις για βελτίωση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους και την κοινωνική τους ένταξη.