Η πέτρινη καλύβα 300 ετών που κρύβει μια ασύλληπτη πολυτελή κατοικία. Λίγα μίλια μακριά από τη βόρεια “Χρυσή Ακτή” της Κορνουάλης.

Μπορεί εξωτερικά να μοιάζει με πέτρινη καλύβα, αλλά αυτό το σπίτι κρύβει ένα εσωτερικό με τόση Vintage πολυτέλεια που το κάνει μοναδικό.

Αυτό το φαινομενικά ασήμαντο πέτρινο σπίτι που μοιάζει με καλύβα, χτίστηκε το 1680 λίγα μίλια μακριά από τη βόρεια “Χρυσή Ακτή” της Κορνουάλης.

Μετά από αρκετούς ιδιοκτήτες, πέρασε στα χέρια ενός νεαρού ζευγαριού που ξεκίνησε μια διαδικασία αποκατάστασης και ανακαίνισής του.

Μετά την ολοκλήρωση των βασικών δομικών επισκευών και συντήρησης του κτίσματος, ασχολήθηκαν με το εσωτερικό του, με στόχο να δώσουν στο εξοχικό μια Vintage πολυτέλεια.

Το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν αυτή η υπέροχη κατοικία με την ονομασία Sweetpea Cottage, η οποία εξωτερικά μοιάζει με πέτρινη καλύβα, ωστόσο το εσωτερικό της θυμίζει πολυτελές σπίτι.

Όπως πολλές άλλες παλιές κατοικίες της εποχής του, το Sweetpea Cottage είχε το μειονέκτημα των πολύ μικρών παραθύρων και των χαμηλών ταβανιών, με αποτέλεσμα να μην έχει αρκετό φως.

Για να αυξήσουν το φως και να κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, οι ιδιοκτήτες έβαψαν με λευκό χρώμα τοίχους, ταβάνια και δοκάρια. Παράλληλα, οι πολυέλαιοι πρόσθεσαν λάμψη και μια νότα κομψότητας στην παραδοσιακή διακόσμηση, ενώ περίτεχνοι καθρέφτες βοηθούν στη διάθλαση του φωτός μέσα στον χώρο.

Οι ιδιοκτήτες έχουν επιλέξει ως επί το πλείστον παστέλ χρώματα για τις κουρτίνες και την επίπλωση του χώρου, ενώ καθάρισαν καλά το τζάκι για να αφαιρέσουν τους αιώνες αιθάλης και να ανοίξουν το χρώμα της πέτρας.

Το καθιστικό μαζί με την τραπεζαρία καταλαμβάνει όλο το ισόγειο του σπιτιού που χτίστηκε πριν από 300 χρόνια.