Η πεισματική άρνηση του κ. Μιχαλάτου να δράσει για τον Τουρισμό, καταδικάζει το νησί μας…

Ν. Ανουσάκης

Δεν υπάρχει άνθρωπος πλέον που δεν διαπιστώνει την τραγική θέση της Κεφαλονιάς στον Τουρισμό, αφού με δραματικό τρόπο τα πρώτα αποτελέσματα αφίξεων δείχνουν την κατρακύλα του τουρισμού στο νησί μας.  

Ενώ τα άλλα νησιά (Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Πάρος, Σκιάθος, Τήνος κ.α.) αντιμετώπισαν την κρίση του COVID19, παίρνοντας δυναμικές πρωτοβουλίες, κάνοντας αμέτρητες δράσεις προβολής ενώ ταυτόχρονα ήταν σε άμεση συνεννόηση με τις εταιρίες τουρισμού, ο κ. Μιχαλάτος και η ομάδα του αδιαφόρησαν προκλητικά παρά το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες όπως και οι πολιτικές δυνάμεις του νησιού μας τους ‘’χτυπούσαν το καμπανάκι’’ εδώ και μήνες. 

Καλώ έστω και την ύστατη στιγμή τη δημοτική αρχή του Μητροπολιτικού Δήμου Αργοστολίου, που φέρει το κύριο βάρος για τις καταστροφικές εξελίξεις στο νησί μας, να δημιουργήσει μία ‘’Eπιτροπή ‘Eκτακτης Aνάγκης’’ από επαΐοντες και έμπειρους του Τουρισμού με αποστολή να  ‘’σώσει ο,τιδήποτε αν σώζεται’’. Ενδεικτικά αναφέρω τους, Βαγγέλη Κεκάτο, Σπύρο Γαλιατσάτο, Γιώργο Γεροντάκη, Σπύρο Γασπαρινάτο, Κούλα Ζαμπέλη, Έρτσο Διονύσιο, Δημήτρη Σακαντάνη,  καθώς ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Κουρκουμέλης, πραγματικά αποδείχθηκε τραγικά ανεπαρκής για το τόσο σοβαρό αξίωμα που του αποδόθηκε.

Κύριε Μιχαλάτε, οι ευθύνες σας πλέον είναι τεράστιες καθώς ενώ έχετε εγνωσμένες ικανότητες στον ιδιωτικό τομέα, εντούτοις στη διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων δεν επιδεικνύετε την ίδια  προσήλωση και την ίδια επιμέλεια κάτι το οποίο σας εκθέτει ανεπανόρθωτα και προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις σας.

 

Νίκος Ανουσάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου