Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη Filoxenia 2015 (μαζί με τις εκθέσεις Hotelia και Polis)

O αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής κ. Σ. Γαλιατσάτος με τον γεν. γραμ. Ενοικιαζομένων Δωματίων Λευκάδας κ. Δ. Γαζή κρατώντας το βραβείο.

Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η έκθεση Philoxenia 2015 (μαζί με τις εκθέσεις Hotelia και Polis) από 12 έως 15 Νοεμβρίου 2015.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε με δικό της περίπτερο όπου κάθε Περιφερειακή Ενότητα είχε το δικό της stand.

Διαπιστώθηκε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είχε τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα την τρίτη και τέταρτη μέρα της έκθεσης, επειδή έχει το πλεονέκτημα να είναι η πλέον προσιτή σε προσβασιμότητα (και όχι μόνο) νησιωτική περιφέρεια ως προς το βορειοελλαδίτικο κοινό.

Εγιναν αρκετές συνεντεύξεις σε μέσα επικοινωνίας τόσο από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής κ. Σπ. Γαλιατσάτο, τους Δημάρχους και συγκεκριμένα της Κέρκυρας, κ. Κώστα Νικολούζο, Ζακύνθου κ. Παύλο Κολοκoτσά, τον κ. Γιώργο Λύχνο, εκπρόσωπο του Δήμου Παξών καθώς και τον Αντ/ρχο Παξών κ. Αρσένη Λέκκα, τους Αντ/ρχους Κέρκυρας κ. Βασίλη Καββαδία, Ζακύνθου κ. Τάσο Μποτώνη, καθώς κι από εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων, όπως τον Πρόεδρο Ξενοδόχων Κεφ/νιάς και Ιθάκης κο Γεράσιμο Τιμοθεάτο, τον Γεν. Γραμμ. της Oμοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Λευκάδος κο. Διον. Γαζή, κ.λπ.

Αξιοσημείωτες ήταν οι επαφές με βαλκάνιους τουριστικούς πράκτορες και στελέχη πρεσβειών των γειτονικών χωρών.

Επίσης σε εκδήλωση που έγινε στο τούρκικο περίπτερο, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την ακόλουθο Πολιτισμού και Τουρισμού της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα κα Asli Gundogdu Aksungur, η οποία μας έφερε σε επαφή με τούρκους τουριστικούς πράκτορες. Oι παρουσίες της Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας κας Νικολέττας Πανδή, του Αντιπ/ρχη Κεφαλονιάς & Ιθάκης κου Παναγή Δρακουλόγκωνα και της Περιφ. Συμβούλου κας Μαρίνας Μοσχάτ, ήταν εξόχως εποικοδομητικές.

Τα τοπικά προϊόντα βέβαια της Περιφέρειας ήταν εξόχως καλοδεχούμενα από τους επισκέπτες της έκθεσης αλλά ιδίως της Ζακύνθου λόγω πολυποικιλότητας.

O συντονισμός και η επιμέλεια του περιπτέρου της Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καλύφθηκε πλήρως από τον κ. Σπύρο Ζαμπέλη, τμηματάρχη τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

Την τελευταία μέρα της έκθεσης έδωσε δυναμικό παρόν η χορωδία της Ενωσης Κερκυραίων Θες/νίκης «ο Αγιος Σπυρίδωνας», στον οποίο συμμετείχαν και μέλη του Κεφαλληνιακού Συλλόγου Θες/νίκης «Αγιος Γεράσιμος».

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βραβεύθηκε για τη συμμετοχή της στην έκθεση PHILO-XENIA από τον Πρόεδρο της ΔΕΘ κ. Τάσο Τζήκα και τον αν. Γεν. Δ/ντή αυτής κ. Αλ. Τσαξιρλή.

O Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού
και Τουριστικής Προβολής
ΣΠΥΡOΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤOΣ

vraveio 3
O αντιπεριφερειάρχης Κεφ/νιάς και Ιθάκης κ. Π. Δρακουλόγκωνας, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής κ. Σ. Γαλιατσάτος με τη χορωδία της Ενωσης Κερκυραίων Θες/νίκης «ο Αγιος Σπυρίδωνας» και την πρόεδρο κ. Αγγελική Γιαννιώτη