Μικρή η τιμή για έναν ΜΕΓΑΛΟ Παπά και Δεσπότη

«Πλατεία Μητροπολίτη Γερασίμου Φωκά» θα ονομασθεί η Πλατεία που βρίσκεται δίπλα από την Εκκλησία της Παναγίας Ρακαντζή, μετά από κατά πλειοψηφία απόφαση (και «λίγη») του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 28ης Φεβρουρίου. Μειοψήφισαν οι δ. σύμβουλοι του ΚΚΕ Ν. Γκισγκίνης και Γ. Κουρούκλης.

Η Ρακαντζή ήταν η αγαπημένη εκκλησούλα του αγαπημένου μας παπά και Δεσπότη Γεράσιμου, στην οποία σχεδόν κάθε βράδυ έκανε ολονυκτίες και εκεί τον συναντούσε το ποίμνιό του για να βρει ανακούφιση και εξιλέωση με το Μυστήριο της Εξομολογήσεως.

Στην ίδια Πλατεία (που περικλείεται από τις Oδούς Ντέριν, Π. Χοϊδά και Ευαγγ. Μπασιά), μετά την συμπλήρωση των τριών ετών από την Κοίμηση του Μητροπολίτου Γεράσιμου, θα στηθεί και η προτομή του, μετά από απόφαση της Μητρόπολης.

O αγαπημένος μας και αξέχαστος Δεσπότης κοιμήθηκε τα ξημερώματα Δευτέρας 22 Ιουνίου 2015, στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη, όπου διανυκτέρευσε για την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Καλαμαριάς Ιουστίνου, επτά ημέρες πριν ενθρόνισή του στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλονιάς στις 29 Ιουνίου.

  •  «Oδός Γερασίμου Αρσένη» θα ονομασθεί η μέχρι πρότινος ανώνυμη οδός στα Σπαρτιά, που περνά έξω από το σπίτι του τ. υπουργού αείμνηστου Γεράσιμου Αρσένη, στη θέση «Μπούζοι».

Η «Oδός Γερασίμου Αρσένη» κατευθύνεται βορειανατολικά-ανατολικά του χωριού, διέρχεται μπροστά από το Νηπιαγωγείο και σπιτιού του Γερασίμου Αρσένη και καταλήγει σε άλλη δημοτική οδό πλησίον του ξενοδοχείου «Ποσειδών».

(Σ.Σ.: Απερρίφθη από την Επιτροπή Oνοματοδοσίας η πρόταση του Δήμου Κεφαλονιάς για να ονομαστεί σε «Oδός Γερασίμου Αρσένη» ο δρόμος έξω από τα ΤΕΙ στην αρχή της ΒΙ.ΠΕ).

Στην ίδια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ονομάσθηκαν οι παρακάτω δρόμοι και Πλατείες, ως εξής:

  •  «Oδός Σπύρου Μαρκάτου (Φούρα)» ανώνυμη Oδός από την Oδό Νικ. Τζουγανάτου μέχρι τη διασταύρωση των Oδών Πανάϊτ Ιστράτι και Δημ. Τσιλιμιδού.
  •  «Oδός Δημητρίου Σωτ. Λουκάτου» η ανώνυμη Oδός από την Oδό Νικ. Τζουγανάτου μέχρι τη διασταύρωση των Oδών Δ. Αποστολάτου και Μοσχοπούλου.
  •  «Oδός Γεωργίου Ε. Ραυτόπουλου» ανώνυμη Oδός από την Oδό Νικ. Τζουγανάτου που καταλήγει στην Oδό Π. Ιστράτι.
  •  «Oδός Σπυρογεράσιμου Ατσάρου» ανώνυμη Oδός που περνά μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Αργοστολίου, πρώτος δρόμος στη ΒΙ.ΠΕ.
  •  «Oδός Γατσέλου» ανώνυμη οδός στα Μακρυώτικα Πυλάρου, από την οικία Ευαγγέλου Αλυσανδράτου (Γατσέλου) έως την οικία Νικολάου Βρεττού.
  •  «Πλατεία Επανάστασης 1849» η Κεντρική Πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας.

Δ.Δ.-