Η Ρόδη αδειάζει τον Σταϊκουρα για την απουσία των τριών δημάρχων

“Δικαιολογημένη η αντίδραση των Δημάρχων για την απουσία τους από την τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών”, δηλώνει η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Ειδικότερα, αναφορικά με την διαμαρτυρία των Δημάρχων Ληξουρίου Γιώργου Κατσίβελη, Σάμης Γεράσιμου Μονιά και Ιθάκης Διονύση Στανίτσα για την μη συμμετοχή τους στην τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Οικονομικών για την ενίσχυση της αγοράς, των εργαζομένων και των πληγέντων από τον “ΙΑΝΟ”, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου δήλωσε:

Η δική μου πρόταση στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα ήταν να προσκληθούν όλοι οι Δήμαρχοι και οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, όπως και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας.

Η άποψη του Υπουργού ήταν ότι οι Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα προβλήματά τους, έχουν επαφή και συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και τα συναρμόδια Υπουργεία αλλά για την γενική παρουσίαση κάποιων κρίσιμων θεμάτων αποφάσισε ο Υπουργός να μετέχει ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας κάθε νησιού. Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν κυρίως να ακούσει τους παραγωγικούς φορείς και να αφιερώσει τον χρόνο σε αυτούς όπως και έγινε. Αυτό το μοντέλο δήλωσε ο Υπουργός ακολουθεί σε κάθε Περιφέρεια.

Για τον λόγο αυτό δεν συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες και όλοι οι Δήμαρχοι στην τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης. Είμαι σίγουρη ότι θα προκύψουν πολλές ευκαιρίες επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων με κυβερνητικά στελέχη και η Τοπική Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού θα ενημερώνει, θα ενημερώνονται και θα υποστηρίζει τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών μας”.