Η σημαντική …ασημαντότητα μας

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA

«Είμαστε ένας μικρός κόκκος άμμου μέσα στο σύμπαν» Σιμόπουλος καθ. πανεπιστημίου φυσικός – κοσμολόγος.

Δεν ξέρω αν με χαροποιεί αυτή η πληροφορία ή μου φέρνει θλίψη για την ασημαντότητα μας.

Όλα αυτά για τα οποία οι άνθρωποι κόπτονται από το πρωί μέχρι το βράδυ σε όλο τον πλανήτη, ο διακεκριμένος επιστήμονας μας διαβεβαιώνει πως είναι εντελώς ασήμαντα, αμελητέα και μηδαμινά. Ένας κόκκος άμμου. Ποιος δίνει σημασία σε έναν κόκκο άμμου.

Αμέσως μετά έρχεται και η άλλη παράμετρος στην πραγματικότητα μας, ο ΧΡΟΝΟΣ.

Τι αντιπροσωπεύει αλήθεια ο δικός μας ο χρόνος, ας πούμε 100 χρόνια, συγκρινόμενος με τον συμπαντικό χρόνο ?

Παρατηρώντας μια κλίμακα εξέλιξης του πλανήτη χρονική από τη στιγμή που γεννήθηκε το σύμπαν (Big Bang) μέχρι σήμερα βλέπω τα εξής.

Η αρχή = 12.500. 000.000 (δις) χρόνια πριν το σύμπαν δημιουργείται.

Τι υπήρχε πριν, δεν το εξετάζει η επιστήμη, αφήνουν να το συμφωνήσουν πρώτα οι φιλόσοφοι και οι θρησκειολόγοι. Η επιστήμη (φυσική, μαθηματικά, βιολογία κ.λ.π.) ασχολείται με τον κόσμο που έγινε και όχι πριν από αυτόν. Στην κλίμακα λοιπόν αυτή το ηλιακό μας σύστημα γεννιέται και φυσικά και η Γη, περίπου 4.500. 000.000 δις χρόνια πριν.

Η ζωή εμφανίζεται με την μορφή των πρώτων κυττάρων, 3.500.000. 000 δις χρόνια πριν.

Οι πρώτοι εγκέφαλοι εμφανίζονται 500.000. 000 εκ. χρόνια πριν.

Οι πρώτοι οργανισμοί που αποκτούν αυτοσυνείδηση, ξεκινούν από 2.000.000 εκ. μέχρι 50.000 χιλ. χρόνια πριν.

Από εκεί και μετά το ανθρώπινο είδος εμφανίζει μια καταπληκτική πορεία.

50.000 χρόνια = Ομιλία

6.000= Γραφή

4.000= Αλφάβητο

Το 1.451 μ.χ. = Τυπογραφία

Το 1.876 μ.χ. = Τηλεφωνία

Το 1.894 μ.χ. = Κινηματογράφος

 Το 1.926 μ.χ. = Τηλεόραση

Το 1.948 μ.χ. = Τρανζίστορ

Το 1.988 μ.χ. = Οπτικές ίνες – Κινητή τηλεφωνία

Συγκρίνοντας λοιπόν τον γήινο χρόνο μας, τα 100 χρόνια μ.ο. με τον συμπαντικό, δεν ζούμε, παρά μερικά δευτερόλεπτα κοσμικού χρόνου. Παρόλα αυτά σαν «προιόντα« εξέλιξης δισεκατομμυρίων ετών, είμαστε κάτι το θαυμαστό και κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει, τι θα μπορούσε να γίνει, να κάνει ο άνθρωπος, στα επόμενα 4.5 δις χρόνια ή μήπως στα 4.5 εκ. χρόνια ή έστω στα 4.5 χιλ. χρόνια ή ακόμη στα 450 χρόνια ή τουλάχιστον στα 45 χρόνια ή και στα 4.5 χρόνια.

Η εξελικτική πορεία του ανθρώπινου γένους, είναι αυτή που με κάνει αισιόδοξο.

Πιστεύω εδώ και χρόνια στον άνθρωπο και στις δυνατότητες του.

Έχω βεβαιωθεί πως ο πλανήτης είναι ζωντανός οργανισμός και σιγά σιγά αποκτά αυτοσυνείδηση. Ο άνθρωπος είναι ένας εγκεφαλικός νευρώνας στο κεντρικό νευρικό σύστημα του τον εγκέφαλο. Εκπαιδεύεται όπως τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να αναγνωρίζει ιούς βακτηρίδια, μικρόβια και ότι άλλο θα μπορούσε να επιβουλευθεί την ισορροπία και την καλή υγεία του πλανήτη.

Γνωρίζω τον αντίλογο επίσης που θέλει τον άνθρωπο κακοήθη όγκο του πλανήτη (Μια αεροφωτογραφία μεγαλούπολης έτσι μοιάζει).

Δεν μου διαφεύγει ακόμη ότι παρόλο που ξέρει για την μόλυνση και την κλιματική αλλαγή, συνεχίζει να ξεκοιλιάζει τον πλανήτη για ορυκτά καύσιμα και πρώτες ύλες. Ναι ο σύγχρονος άνθρωπος ή καλύτερα οι ηγέτες δυστυχώς των κρατών λειτουργούν μέσα στην παράνοια.

Δημιουργούν όλο και περισσότερο «έξυπνα» όπλα για να αλληλοσκοτώνονται οι άνθρωποι.Δεν υπάρχει καμία λογική σε αυτό.

 Κάτι άλλο λοιπόν συμβαίνει που ο Χ. ΣΙΛΒΑ είχε εντοπίσει 50 χρόνια πριν και αυτό είναι ο πνευματικός παράγοντας που λείπει από το 90% των ανθρώπων ή δεν τον έχουν αναπτύξει ακόμη. Από το 1949 μίλησε για τις διαφορές των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου και επιβεβαιώθηκε το 1972 όταν ο Dr Sperry πήρε βραβείο Nobel, για την έρευνα του για τον εγκέφαλο.

Στο παρελθόν πολλοί μεγάλοι δάσκαλοι με τον δικό τους τρόπο ο καθένας επισήμαναν το ίδιο πράγμα. Το είπαν ενότητα, αγάπη, ειρήνη, συνεργασία κ.λ.π. Δυστυχώς ακόμη και τώρα αυτός ο κόσμος εκπαιδεύεται όχι πως να ζήσει καλύτερα, αλλά πως να ζήσουν καλύτερα κάποιοι και οι άλλοι ας πρόσεχαν… Αυτή είναι η διαφορά του επί μέρους με το όλον. Το δεξί ημισφαίριο φροντίζει το δάσος, το αριστερό το δέντρο. Αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει δέντρο χωρίς το δάσος μετά από λίγο.

Σαράντα χρόνια τώρα μιλάμε γι αυτά στους ανθρώπους στα σεμινάρια της Μεθόδου Σίλβα και τους εκπαιδεύουμε να αξιοποιούν τον πνευματικό παράγοντα,δηλαδή τις ιδιότητες του δεξιού ημισφαιρίου*.

Τότε ήμασταν οι πρώτοι και λοιδωρηθήκαμε για αυτό. Τώρα μερικοί μας λένε «Τα ξέρουμε αυτά τα έχουμε ακούσει και αλλού».

Χαμογελάμε και επιμένουμε.

Χρειάζεται να τα ακούσουμε πολλές φορές για να τα κάνουμε πράξεις.

* Σημείωση

Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ως επί το πλείστον, ότι όταν είναι συνειδητοί, δηλαδή σε εγρήγορση, ουσιαστικά χρησιμοποιούν μόνο τις ιδιότητες του αριστερού ημισφαιρίου, μια και η συνήθης συχνότητα λειτουργίας του εγκεφάλου είναι η Β (γρήγορη συχνότης 14-21 παλμοί το δευτερόλεπτο), ενώ η λειτουργία του δεξιού ημισφαιρίου είναι στην Α συχνότητα(7-14) και Θ (4-7) Το 90% των ανθρώπων όταν ο εγκέφαλος είναι στην Α ή Θ κοιμούνται και δεν έχουν συνείδητή επίγνωση.

Ο Σίλβα μετά από 22 χρόνια έρευνας, δημιούργησε ένα σύστημα νοητικής εκπαίδευσης που επιτρέπει στο άτομο να διατηρεί την συνειδητότητα του και σε πιο χαμηλές συχνότητες όπως είναι η Α και Θ Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργεί ο εγκέφαλος του ολιστικά και να αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες του.