Η σκανδαλώδης σύμβαση του ΦΟΔΣΑ Ιονίων απετράπηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο!

Θ. Γαλιατσάτος

Ο τ.περιφερειάρχης και επικεφαλής της Παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Θεόδωρος Γαλιατσάτος έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

Η σκανδαλώδης σύμβαση του ΦΟΔΣΑ Ιονίων στον Λίβα αποτράπηκε με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου!Τι είχε ετοιμάσει η πρόεδρος και περιφερειάρχης με τα εξαπτέρυγα της;

«Διαγωνισμό» χωρίς προκήρυξη, με πρόσκληση σε ένα μόνο εργολάβο, για την μεταφορά 30.000 tn σε διπλανό γήπεδο, 10.000 tn στην Τριανταφυλλιά και λήψη μέτρων πυροπροστασίας.

Όλα αυτά δήθεν λόγω του ΙΑΝΟΥ!

1.720.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου , 1.685.594 ευρώ η προσφορά του εργολάβου ,ήτοι έκπτωση μόλις 2% που σε περίπτωση πραγματικού διαγωνισμού, έστω και περιορισμένου, θα ξεπερνούσε το 50%.

Χωρίς έγκριση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

Χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση του γηπέδου υποδοχής

Χωρίς άδεια μεταφοράς που έχει λήξει από 31.7. 2021.

Μυρίζουν τα απορρίμματα στον Λίβα, μα πιο πολύ μυρίζουν και βρωμίζουν τον τόπο και την κοινωνία οι καταχρηστικές πράξεις και παραλείψεις του ΦΟΔΣΑ, της προέδρου και περιφερειάρχη και των συμπραττόντων στο ΔΣ του φορέα σε βάρος του δημοσίου χρήματος.

Ευτυχώς και εν προκειμένω το Ελεγκτικό Συνέδριο τους έβαλε φρένο.

Προκαλούμε την πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ και περιφερειάρχη κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και την λαλίστατη περί τούτων αντιπεριφερειάρχη κ. Μοθωναίου να δώσουν στην δημοσιότητα την απόφαση 429/2021 του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Για να τους καμαρώσουν ολοι/όλες στην Ζάκυνθο και σ όλο το Ιόνιο για τις πρακτικές που ακολουθούν.

ΥΓ. η ΑΝΑΣΑ και οι πολίτες της Ζακύνθου περιμένουν την απάντηση της περιβαλλοντικής υπηρεσίας της ΠΙΝ για την αυτοψία/έλεγχο που ζητήθηκε στον Λίβα.